Mitt i vardagen

En lifestyle-fotografering

Lifestylefotografering, eller reportage/storytelling/dokumentärt foto, handlar om att fånga autentiska ögonblickbilder.

Denna typ av fotografering är väldigt vanlig inom bröllop, där man berättar en historia med hjälp av bilderna. Genren är dock inte så utbredd inom barnfotografering, vilket är synd tycker jag. Till skillnad från vanlig porträttfotografering så handlar det här mer om att fånga verkligeheten, precis som den är, på bild.

Jag kommer inte att be er att göra om samma sak igen eller be er att stå/sitta på ett speciellt sätt. Ni ska vara precis som ni är. Jag vill fånga den allvarliga minen din son har när han koncentrerar sig riktigt hårt. Eller hur din dotter asgarvar ända från tårna när du gör det där prutt-ljudet med munnen.

Denna fotografering ska fånga livet.

Det livet som innebär att håret inte alltid ligger perfekt, livet som innebär kramattacker och sagoläsning. Livet som innebär spilld mjölk och hopp i vattenpölar. Livet som innebär plåster på knäna och villkorslös kärlek.

Urvalet av bilder brukar bli en fin blandning av porträtt, detaljbilder, översiktsbilder och mycket mer!

Riktiga berättelser

Om Lotta

Optimistisk som få och ser något positivt i allt. Uppväxt i Ängelholm i Skåne men bor numera i Helsingborg. Har jobbat som fotograf sedan augusti 2011 och har hundratals barnfotograferingar i bagaget.

Jag brinner för avslappnade barnfoton som känns genuina och naturliga - bilder som skapar minnen för livet. Av just den anledningen har jag valt att jobba med just berättande barnfotografering i konceptet Mitt i vardagen.

Jag kommer att vara med och leka med dina barn, men drar mig även undan emellanåt för att den fina kontakten mellan er ska komma fram på bästa sätt.

Jag kommer att passa er extra bra om:

- Ni som föräldrar är beredda att vara med på bild och busa tillsammans med era barn
- Ni uppskattar de små sakerna i livet och inte bryr er så mycket att allt måste vara "perfekt"
- Ni vill ge era barn en fantastisk gåva för livet i form av bilder om hur det var - på riktigt. Där du som mamma eller pappa visar att du också var där, nära, och inte bara bakom mobilkameran.

"Så nöjd med min lifestyle video och bilder! Kan verkligen rekomendera till andra att göra den fotograferingen med Lotta!"

- Krisztina

Min historia

Jag har ett klassiskt 1-årsalbum med bilder som är tagna hos en fotograf i studio sen jag var liten. Jag uppskattar absolut att det finns, men det är vardagsbilderna som betyder allra mest för mig. Bilderna som visar min uppväxt med matning av ankor, mysiga utflykter och när jag lärde mig cykla. Bilderna som visar en kärleksfull familj med närvarande föräldrar och släkt.

Det togs hundratals (kanske tusentals) foton under min och min systers uppväxt som prydligt är insatt i album med käcka bildtexter av mamma. Utan större fundering så kan jag säga att dessa album är något av det mest värdefulla jag äger. Det är minnen sparade i en bok, ett tidsdokument, hur häftigt är inte det!?

Vänstra bilden ovan: Det finns otaliga bilder på när jag matar ankorna som barn, så många att jag ibland har undrat om det var det enda vi gjorde :-). Här tillsammans med min syster. 
Mittersta bilden ovan: Ett kvällsdop vid Sandön lite söder om Ängelholm tillsammans med syster och mamma. Jag är nästan exakt 1 år här.
Högra bilden ovan: Sommaren 1994 lär jag mig cykla med en hjälpande hand av pappa.

Vad gör ni när ni är själva?

Hoppar i sängen, äter massor av glass, bygger med klossar, tar en promenad eller kanske något helt annat?
Eller har du precis blivit förälder och kan inte få nog av att titta på ditt lilla knyte som ligger och sover? Eller du jagar din 1-åring som är på väg upp för trappan för trettioelfte gången idag?

Oavsett vad som är ER grej så vill jag vara med och dokumentera detta. Jag vill vara med er en helt vanlig dag. Antingen hemma hos er, under sagoläsningen eller tokdansen i vardagsrummet, eller på ert smultronställe, var det än må vara.

Investera i dina minnen, boka en lifestylefotografering.

Priser – Mitt i vardagen

Mitt i vardagen - Bas

- Fotografering ca 2 timmar (hemma hos er eller på ert smultronställe)
- 10 st högupplösta digitala bilder
- Alla bilder lågupplösta (ca 100 st) på USB-minne

3990 :-

Mitt i vardagen - extra allt

- Fotografering ca 2 timmar (hemma hos er eller på ert smultronställe)
- Alla bilder lågupplösta och högupplösta (ca 100 st) på USB-minne
- Fusionfilm med både stillbilder och rörlig bild, se exempel här.
- 2 st 20x30 cm fine-art framkallningar
- Coffee Table Book 28x28 cm inkl. 26 sidor

7990 :-

Tillval

Extra tid 900 kr/h
Fusionfilm, se exempel här 1000 kr
Coffee Table Book fr. 2000 kr
Fotobox fr. Pris kommer inom kort
Fotoblock fr. Pris kommer inom kort

Körersättning tillkommer med 40 kr/mil T/R Kattarp.

Högupplösta bilder: Stora filer som det finns möjlighet för er själva att göra stora framkallnigar av, upp till 70x100 cm. Dessa går såklart också att använda digitalt.
Lågupplösta bilder: Mindre filer som är speciellt anpassade för att användas digitalt i t.ex. sociala medier, dator eller mobil. Framkallningar kan göras upp till 13x18 cm.

Bokningsförfrågan

Skicka!