Nyföddfotografering i en trygg och lugn miljö

En nyföddfotografering är avslappnad och trygg. Hos Fotograf Lotta Johansson ligger fokus på att ha gott om tid till allt runtom fotograferingen så att det hela blir en rolig upplevelse.
Detta leder till att din bebis kan slappna av vilket leder till fantastiska och vackra bilder att njuta av i många generationer. 

Sagt om Lotta

"Proffsig och så fin med vår lilla tjej som bara var en vecka gammal. Tog sig den tid som behövdes, trevlig, mycket fin rekvisita till bilderna och fantastiska resultat. Vi är så himla nöjda och kan varmt rekommendera Lotta!"

- Christel

Om Lotta

Barnkär båda-fötterna-på-jorden-person som sjunger högt i bilen. Är tokglad och löjligt positiv. Blomälskande resefantast, älskar att skriva listor, drömmer om äventyr, har kattbjörn som favoritdjur och är en riktig nattuggla. 

Utbildad inom nyfödd- och barnfoto och har drivit eget företag som fotograf på heltid sedan 2011. I bagaget finns hundratals fotograferingar. Numera specialiserad på att fota barn mellan 5 dagar - 15 mån.

Jag kommer att passa er extra bra om:

- Ni vill gosigt poserade nyföddbilder av er fina bebis

- Ni gillar naturliga och jordnära färger där ert lilla knyte kommer fram på bästa sätt

- Ni vill ha en glad och tillmötesgående fotograf som är ytterst lyhörd för era önskemål innan, under och efter fotograferingen

Studion

I Kattarps före detta församlingshem finns numera en stor och mysig studio som är anpassad för nyfödd- och barnfoto. Det finns gott om rekvisita och olika filtar att välja mellan. Under din designkonsultation (läs mer längre ner om denna) så bestämmer vi tillsammans vilka färger och eventuell rekvisita som ni önskar. 

Sagt om Lotta

"Grymt duktig och vilket tålamod med barn ser fram emot våra nytagna bilder på vårt nya lilla tillskott i familjen ."

- Martina

Boka

Längst ner på denna sidan fyller ni i en bokningsförfrågan. Tänk på att boka redan under graviditeten eftersom din bebis ska fotas när hen är mellan 4-10 dagar. Vi preliminärbokar ett datum utefter ert BF och justerar, om det behövs, när bebisen har kommit. 

I samband med er bokningsförfrågan så får ni en digital broschyr som är fullproppad med mer info och saker att tänka på inför fotograferingen av ert kommande mirakel. 

Fotografering

Ni kommer till studion i Kattarp, mellan Ängelholm och Helsingborg, med er lilla bebis. Fotograferingen tar 2-3 timmar beroende på hur avslappnad och hur lätt ert barn har för att sova. Det finns gott om tid för gos, blöjbyten och matning under denna tiden. 

Jag tar hand om er bebis under fotograferingen och poserar hen i olika positioner för att skapa vackra bilder till ert hem. Under tiden finns det möjlighet för er att bara slappna av i soffan i studion och jag säger till om jag behöver någon hjälp under tiden. 

Efter fotograferingen

Ca 1-2 veckor efter er fotografering får ni komma tillbaka till studion på en mysig bildvisning. Då har jag skapat ett vackert bildspel med de bästa bilderna som ni får njuta av. 

Nu finns det mölighet för er att kika på olika produkter och paket. Jag erbjuder högkvalitativa produkter och guidar er gärna till de som passar er och ert hem bäst så att ni kan njuta av dem varje dag i många, många år.  

Information nyföddfotografering

BOKA DIN FOTOGRAFERING
Är ni intresserade av att boka in en nyföddfotografering? Vad roligt!

Längst ner på denna sidan fyller ni i en bokningsförfrågan med era uppgifter. Jag svarar er oftast inom 24 timmar på vardagar. Då skickar jag över en informationsguide till er som är fullmatad med allt ni behöver veta.

TID OCH DATUM
Vi preliminärbokar ett datum utefter ert BF och justerar, om det behövs, när bebisen har kommit. Är det någon tid som passar er bättre eller sämre? Vardag eller helg? Förmiddag eller eftermiddag?

VÄNTETID
Tänk på att boka datum för fotografering redan under graviditeten för att jag ska kunna garantera en tid till er. Detta eftersom de bästa bilderna blir när bebisen är mellan 4-10 dagar gammal och att jag bara tar emot ett begränsat antal bebisar i månaden för att erbjuda allra högsta service.

PLATS
Studion ligger i Kattarp, mellan Ängelholm och Helsingborg. Inför er fotografering värmer jag upp studion extra för att er bebis ska trivas.
Visst är det en uttjatad kliché, men ditt nyfödda barn är ett mirakel som bara är så litet 1 gång i livet. Denna allra första tiden när ni knyter starka band som kommer vara livet ut kommer inte igen.

Utbildad nyföddfotograf
Jag är utbildad inom nyföddfotografering och har gått bredvid en annan nyföddfotograf vid riktiga fotograferingar i skarpt läge. Säkerheten för din ömtåliga bebis är utan tvekan högsta prioritet för mig. Varför lämna över ditt barn till någon annan än en professionell fotograf för dennes nyföddfoton?

De bästa bilderna
Och en sak till, såklart resultatet - själva bilderna. Nyföddfoto har en speciell "mjuk" stil, både inom posering och ljussättning.
Denna kunskapen kommer framförallt med erfarenhet. Jag har jobbat som fotograf sedan 2011 och har mycket bra koll på vinklar, poseringar och ljus för att skapa vackra och tidlösa porträtt av er prins eller prinsessa.
Designkonsultation
Er nyföddfotoupplevelse börjar med en designkonsultation online. Ni kommer att svara på frågor om era förväntningar på fotograferingen. Vilka poser ni gillar, vilka färger och eventuell rekvisita som ni vill ha med, vilka produkter som ni vill ha i ert hem m.m.

Informationsguide
När ni skickar in en bokningsförfrågan (genom att fylla i formuläret här nere) så får ni en informationsguide som är full med information om nyföddfoto, att tänka på inför er fotografering, vad som är bra att ha med sig, hur studion ser ut o.s.v.
Beställningsmöte
Ett par veckor efter er fotografering bokar vi in en tid för ert beställningsmöte med bildvisning. Till detta möte har jag satt ihop ett vackert bildspel med musik med era bilder.

Kvalitetsprodukter
Ni får möjlighet att titta och känna på olika produkter och ni väljer vad som passar er stil och hem bäst. I sortimentet finns både fina lösningar för tavlor på väggen och även vackra album.

Skapa er kollektion
Ni väljer själva er kollektion, genom några enkla steg, för att skapa er drömbeställning. Mer info om detta får ni i samband med bokning och självklart under beställningsmötet.
När behöver vi boka?
Jag tar bara emot ett begränsat antal nyfödda i månaden och för att garantera er tid bör ni boka absolut senast i graviditetsvecka 35 (gärna tidigare).

Hur gammal ska min bebis vara?
Nyföddfoto är bäst när ditt barn är mellan 4-10 dagar gammal.

Hur lång tid tar det?
Oftast mellan 2-3 timmar. Detta för att det ska vara gott om tid för att gosa, blöjbyten och matning.

Måste bebisen sova?
Både ja och nej. Är bebisen lugn och ligger stilla så kan det bli supervackra bilder om hen är vaken. Vanligare är dock att de sprattlar med armar och ben och grimaserar. Dessutom är de mer svåra att posera i de mysiga nyföddposerna om de är vakna. Det går i stort sett alltid att få er bebis att somna under fotograferingen, med en stor skopa tålamod.

Vad händer om bebisen kissar/bajsar under fotograferingen?
Jag fotar oftast nyfödda nakna för att få med alla fina valkar och mjuka hud. Att det kommer kiss eller bajs är mer regel än undantag och absolut inga problem. Vi torkar, byter filt/bakgrund om det behövs och fortsätter fotograferingen.

Får syskon/föräldrar vara med?
Ja, såklart går det bra. Eftersom fotograferingen ofta tar ett par timmar så rekommenderar jag att syskonet är med antingen i början eller slutet av fotograferingen.

Hur många bilder blir det?
1-2 veckor efter fotograferingen så är ni välkomna på ett beställningsmöte med bildvisning i studion. Då får ni se 15 st varierande och redigerade foton från sessionen.

Vad kostar det?
I samband med bokning så betalar ni fotograferingen på 1495 kr (se vad som ingår i priset lite längre ner på sidan). Då får ni också ta del av prislistan och kollektionerna ni själva skapar under ert beställningsmöte.

Priser – nyfödd

Fotografering

- Fotografering ca 2-3 timmar 
- Utlåning av kläder/accesoarer och rekvisita
- Bildvisning 1-2 veckor efter fotograferingen  

1.495 kr

(Få rabatt om du väljer det stora paketet Barnets första år, läs mer här...)

Exklusiva produkter

I den egna printstudion på plats i Kattarp så görs de allra flesta produkter som erbjuds hos Fotograf Lotta Johansson. I sortimentet finns både vackra fine-art printar på några av de bästa papperna som finns på marknaden, fotoblock som är foton på träplattor, canvas, trä- och linneboxar m.m.

Det är viktigt att dina bilder inte bara stannar på en hårddisk eller i mobilen, utan jag vill att du ska ha en högkvalitativa produkter att se varje dag i massor av år framöver. Under din bildvisning så guidar jag dig genom dina val. I paketet ingår fotoblock (se bild 2) och det finns även möjlighet för dig att komplettera med andra produtker. 

Bokningsförfrågan

Skicka!