menuclose

Bröllop på Kuba

Första gången för bröllop på Kuba (eller besök på Kuba överhuvudtaget), herrejösses vilket land! När jag bokade resan i höstas så hade jag i stort sett ingen relation alls till Kuba men har senaste halvåret läst på en del. Dock så måste landet nästan upplevas för att förstås. Det var massor av kulturkrockar och inget funkar riktigt på samma sätt som man är van vid.

Det som överraskade mig mest var den extremt vänliga och glada befolkningen. De flesta pratade lika mycket engelska som jag pratar spanska (minimalt med andra ord) men det var inget större problem, man klarar sig förvånansvärt bra med kroppsspråk. De flesta är stolta över sitt land och visar gärna upp det.

Tillgången till wifi, eller internet överhuvudtaget, i stort sett är obefintlig vilket är en omställning från hemma. Men det leder till att folk faktiskt umgås med varandra – på riktigt. Barn är ute och spelar boll, några spelar domino i ett gathörn, det dansas och sjungs! Och skrattas, så många underbara skratt jag har fått se.

Samtidigt måste man vara medveten om att befolkningen är mycket fattig och allt vad det leder till. En specialläkare tjänar motsvarande 4-5000 kr/månaden, hur sjukt är inte det?! Det är smutsigt och folk bor trångt men trots detta så är som sagt de allra flesta mycket glada och tillmötesgående, kanske något för gnälliga svenskar att ta efter…hehe.

Framför kameran på bilderna här nere står Simon och Kitty Lingmerth. Mysigare människor får man leta efter! Efter 10 år som gifta så lyser ändå kärleken igenom på ett magiskt sätt, det går inte att ta miste på att dessa två är gjorda för varandra. Båda jobbar med kultur/underhållning på lite olika sätt och de sjunger bland annat på bröllop, kika in deras sida här.
Och Simons tolkning av låten Hallelujah ger rysningar av välbehag från tårna upp till nacken, spana in den här.

Bilderna är från några olika ställen på Kuba.
Vi började i den lilla byn Guanabo där vi fick tillåtelse att fotografera i en gammal pool. Jag älskar de turkosa och gröna färgerna, visst blir det fint? Luften stod helt stilla och det var sinnessjukt varmt! Därför förstår jag att de gick all-in på trash-the-dress-bilderna i solnedgången.
Sedan finns där ett gäng med bilder inifrån Havanas gator. Som fotograf så saglar man ju över alla de fina miljöerna! Någon som har bröllop på Kuba inplanerat? Får jag följa med?
De sista bilderna är från ett gammalt hus som vi hyrde. Samma hus som Rihanna har spelat in en av hennes musikvideor i…WOW!!

Fotograferingarna är anordnade i samband med en workshop för fotografer i bröllopsfotografering.
Arrangör: Helena Parmér
Klänningar: SensibleM
Smink och hår: Make by Ida
Modeller: Simon och Kitty

/Fotograf Lotta Johansson
Bröllopsfotograf Kuba
Bröllopsfotograf Helsingborg – Malmö – Österlen – Skåne

2 Kommentarer
Kommentar

Din email äraldrig publicerad eller delad. Obligatoriska fält är markerade *

  • Gunnar Lingmerth7 mars, 2018 - 20:13

    Fantastiska foton, miljöer och modeller! ❤️❤️❤️ReplyCancel

  • Ida Segersson7 mars, 2018 - 20:25

    WOW WOW WOW Lotta! <3 Så underbara bilder!!  Du är grym!ReplyCancel

Kontakt

Mail: lotta@studiokontrast.se
Telefon: 0768 - 300 239

Senaste från instagram

Adress

Telegatan 10, 25470 Kattarp
Öppet enligt överenskommelse