menuclose

Fotoretreat på Gotland med Fotoakademien

Wow, wow, wow!
Nu har jag varit hemma i en dryg vecka från fotoretreat på Gotland med Fotoakademien och är fortfarande helt hög på lycka och inspiration! På plats tog jag massor av behind the scenes-bilder, är du nyfiken?


Stopp i valsen, vad är Fotoakademien?!

Fotoakademien är startad av min fina vän och kollega Gabriella Soutine. Den korta versionen är att det är en medlemssida för kvinnliga porträttfotografer med måååånga timmar med webbkurser, community på Facebook, online-möte 1 gång i månaden, häng med bakom kulisserna på riktiga fotograferingar live och mycket mer!

Idag är jag 1 av 5 kursledare i Fotoakademien. Främst med inriktning på små barn och fokus på mjölkbadsfoto och Smash the Cake.

Hur kommer Gotland in i bilden då?
Varje år vill vi ha ett retreat med några av våra medlemmar. Detta var första gången och vilken underbar retreat det blev!
Med inspiration, utbildning, fotograferingar, härligt ”häng” tillsammans, skratt och tårar.
Detta retreat blir återkommande och det är dags igen den 23-27 maj 2021, hänger du med då?


Låt oss hylla Strandvillan en liten stund

Japp, det var här i Strandvillan vi bodde, hela gänget på sammanlagt 20 st. Vilket fantastiskt ställe. Precis vid havet och helt nyrenoverat i modern lantlig stil.
Och Elin, ägaren, vilken stjärna – så serviceminded.
Och bara 3-4 minuter promenad från villan så hade samma ägare Ljugarns Strandcafé där vi åt frukost och middag, jättegott.


Parfotografering med Karin Linde

Under dessa dagar så hade alla vi kursledare fotograferingar som vi höll i. Först ut var Karin Linde som fotograferade ett par. Hon använder en teknik med olika frågor, ”lekar” och ”uppgifter” till paret för att få dem att slappna av och få fram de riktiga och äkta känslorna framför att bara titta-in-i-kameran-och-le-bilder.

Fotograferingen var i solnedgång vid raukarna, rättså jättetokfint!!!

Läs mer om Karin här…

Färdigt resultat fotat av Karin Linde.
Färdigt resultat fotat av Karin Linde.
Färdigt resultat fotat av Karin Linde.

Gravidfotografering och barnfotografering med Gabriella Sotine

Yes, självaste grundaren av Fotoakademien höll i 2 olika fotograferingar. En i gravidfoto och en i magiska barnbilder. Gravidfotograferingen var samma kväll som Karins med superfint väder och passande nog så var en av deltagarna gravid och passade på att vara modell.

Vid barnfotograferingen var det tyvärr riktigt busväder med mycket blåst och småregn. Dock en mycket tapper liten tjej uppe på hästen.

Läs mer om Fotoakademien här…


Smash the Cake-fotografering med mig

Yes, min egen fotografering i Smash the Cake.
Och ja, jag ska inte sticka under stolen med att jag var lite orolig hur en 1-åring skulle reagera på att ha 15 fotografer som riktade kameran mot henne. Men nu med facit i hand så var det inga problem alls. Hon verkade mest lite förvånad över vad alla sysslade med…haha.

Så var det ju tårtan. De flesta barn jag fotar brukar inte slänga sig över den direkt men känner lite försiktigt. Fina Lillie på bild var INTE alls kompis med tårtan och tyckte mest det var kladdigt om händerna. Trots detta blev det jättefina bilder, som är tagna i trädgården till villan.

Är du nyfiken på en Smash the Cake-fotografering? Läs mer här…


Kreativa porträtt med Jenny Puronne

Jag har följt Jenny länge och förundrats över hennes fantastiska bilder! Hon skapar magi med små medel och det var också det hon visade deltagarna under sin fotografering. Hur man med enkel rekvisita kan vara väldigt kreativ och få ett fantastiskt resultat. Jenny har också en förmåga att hitta inspiration i ALLT, så häftigt!

Spana in mer om Jenny här…

Färdigt resultat fotat av Jenny Puronne.
Färdigt resultat fotat av Jenny Puronne.
Färdigt resultat fotat av Jenny Puronne.
Färdigt resultat fotat av Jenny Puronne.

Barnfotografering med Juliana Wolf Garcindo

Juliana fotar generellt lite äldre barn än vad jag brukar göra och använder en liknande teknik som Karin för att få fram äkta känslor från både barn och föräldrar. Så häftigt att se henne i action under henens fotografering. Både med en familj med lite mindre barn men också med en familj med tonårsbarn. Även dem slappnade av på ett helt naturligt sätt och verkade inte ta någon större notis om alla fotografer runtom.

Spana in mer om Juliana här…

Färdigt resultat fotat av Juliana Wolf Garcindo
Färdigt resultat fotat av Juliana Wolf Garcindo
Färdigt resultat fotat av Juliana Wolf Garcindo

Teoretiska genomgångar med Gabriella

Ja, en stor del av detta retreat är också mental träning. Låter flummigt, eller hur?
Jag startade med mental träning för ca 3 år sedan och tyckte då också att det var rättså flummigt men undrar idag varför jag inte gjorde det tidigare. Att verkligen gräva djupt och fundera över valda sanningar, drömmar, mål, bra/dåliga sidor o.s.v.

Många fotografer (och garanterat andra också såklart) tror att det de behöver lära sig är att företagsutveckling såsom marknadsföring, skriva rätt i sociala medier, ta ”rätt” bilder m.m. Även fast det såklart är jätteviktigt också, så är det fel ände att börja i.

Den utveckligen jag har gjort senaste 3 åren som företagare är extremt mycket större än de första dryga 6 åren innan jag började med mental träning och utbildning. Det funkar, tro mig!


The crew

Så stolt, glad och tacksam för detta underbara gäng!
Tack älskade ni och såklart till alla underbara deltagare som gjorde Fotoakademiens första retreat till något helt oförglömligt.

Från vänster: Magnus (videograf), Carina (allt-i-allo-assistent), Andrea (sociala medier-ansvarig/assistent), Jenny (kursledare i kreativa porträtt), Karin (kursledare i parfoto), Gabriella (grundare till Fotoakademien), Juliana (kursledare i barn/familjefoto), Lotta (kursledare i barnfoto/Smash the Cake.

Behind the Scenes med Magnus

Alltså Magnus, vår videograf. Han som smyger runt som en katt hela tiden, som ingen märker och sedan skapar den här videon…OMG!

Magnus är grym på allt som har med rörlig bild att göra (ja, och stillbilder också för den delen) och kan varmt rekommendera honom. Det är för övrigt han som filmat mina webbkurser för Fotoakademien. Spana in honom här…


Är du redo att hänga med nästa år?

Den bästa investeringen du kan göra är i dig själv. Låter lite klyschigt, eller hur? Men det ÄR så! Utveckligen som deltagarna gjorde under dessa dagar är magi. Så häftigt att se hur nära människor kan komma varandra på så kort tid och hur stooora steg man kan ta i sin utveckling om man går in med ett öppet sinne.

Den 23-27 maj 2021 är det dags igen, ses vi då?
Du kan redan nu signa upp dig på en intresselista för att få info innan alla andra. Klicka på knappen här nere för att komma vidare.


/Fotograf Lotta Johansson

0 Kommentarer
Kommentar

Din email äraldrig publicerad eller delad. Obligatoriska fält är markerade *

  Kontakt

  Mail: lotta@studiokontrast.se
  Telefon: 0768 - 300 239

  Senaste från instagram

  Adress

  Telegatan 10, 25470 Kattarp
  Öppet enligt överenskommelse