menuclose

Vad är en bildvisning? Och hur går den till?

Vad är en bildvisning?

Ca 1-2 veckor efter din fotografering så blir du inbjuden till studion för en bildvisning. Då får du se dina bilder i ett vackert bildspel (se exempel här nedan).

 


Hur går en bildvisning till?

Ja, först och främst får du som sagt se bildspelet med bilderna från din fotografering. Dessa visas på en stor TV så att du har lättare att se ordentligt än t.ex. via mobilen.

Efter detta så frågar jag om ni har någon speciell tanke själva vad ni är på jakt efter. Ofta så har du kanske någon idé om tavla, album, digitala bilder, ungefärlig storlek o.s.v.

Men inte helt sällan är det också helt blankt…haha. Och jag förstår varför. För det första är det ofta lättare att se bilderna innan man gör ett urval och för det andra är det faktiskt inte helt lätt att veta vad för olika alternativ som finns att välja mellan. Av just den anledningen så får du se några sådana här exempel med dina bilder:


Att välja favoriterna

Kanske det allra svåraste…haha.
Det brukar bli ett urval på 25-35 bilder att välja mellan och nu ska du kanske välja ut 5-10 favoriter (beroende på hur du ska ha bilderna), vilket inte är helt lätt.

Men jag använder ett program där man kan markera bilder som favoriter vilket gör det hela enklare. Oftast är det lättast att titta på t.ex. alla familjebilder tillsammans och välja favoriterna där. Sedan på syskonbilderna och välja favoriterna där o.s.v. Ibland behövs det gallras igen men systemet gör det förhållandevis smidigt och enkelt.


Vi har valt, vad händer nu?

Yay! Ni har hittat era favoritbilder, så härligt!
Beroende på vilken/vilka produkter ni valt så är leveranstiden lite olika. Du får en ungefärlig leveranstid när jag vet vad du vill ha, oftast mellan 2-4 veckor. Dock så brukar det kunna gå att fixa det snabbare om det är brådis ingför t.ex. jul eller födelsedag.


Vi tycker det är lite jobbigt att behöva komma tillbaka ännu en gång…

Nja, jag tror egentligen inte det är någon som tycker det men jag vill ändå trycka på de många fördelarna med bildvisning.

+ En av de kanske mest självklara fördelarna är att du får möjlighet att se och känna på produkter live. Det är svårt att föreställa sig bara av att se på bild.

+ Du får personlig hjälp och guidning.
Det kan handla om exempel på olika storlekar, hur man sätter ihop en serie med bilder på bäst sätt, hur olika bilder best beskärs o.s.v.

+ Du får sitta i lugn och ro i en ”icke-hemma-med-andra-måsten”-miljö.
Jag brukar rekommendera att ni lämnar barnen hemma (även fast de är välkomna om det inte går att lösa med barnvakt). Då får ni lugn och ro att titta på bilderna och välja de ni tycker bäst om utan andra måsten som drar i er.

+ Beställningen blir faktiskt av.
Japp, det är med i stort sett 100% säkerhet som jag får påminna både en och två gånger till dem som av olika anledningar måste se bilderna hemifrån i ett webbalbum (främst p.g.a. långt avstånd).
Jag tycker det är synd när ni lägger både tid, energi och pengar på en fotografering att sedan inte välja några bilder, eller hur?


Denna familjen valde en linnebox

Många väljer någon tavla till väggen men det finns även andra lösningar i sortimentet. Denna familjen (med bilderna i detta inlägget) valde en linnebox.

Det är en vacker box i just linne (surprise va?). Här väljer du själv om du vill ha en text på locket och vad som ska stå samt 10 st favoritbilder som kommer laminerade med fotolaminat och monterade på kartong för låååång hållbarhet. Bilderna är i storlek 15×20 cm.


Bilderna i detta inlägg är från en 1-årsfotografering med Smash the Cake.
Det är en fotografering som startar med vanliga bilder för att sedan avslutas med tårtkalas – ofta till barnets stora glädje!

Du kommer själv med önskemål om tema, färger, rekvisita o.s.v. Men självklart hjälper jag er gärna att utforma något som blir personligt och speciellt för just din lilla 1-åring.


/Fotograf Lotta Johansson
Barnfotograf i Kattarp (Ängelholm/Helsingborg)

0 Kommentarer
Kommentar

Din email äraldrig publicerad eller delad. Obligatoriska fält är markerade *

  Kontakt

  Mail: lotta@studiokontrast.se
  Telefon: 0768 - 300 239

  Senaste från instagram

  Adress

  Telegatan 10, 25470 Kattarp
  Öppet enligt överenskommelse