Fotoworkshop

Mjölkbad, Smash the Cake och prissättning

14-15 november 2020

Genren mjölkbadsfoto växer med raketfart i Sverige och Smash the Cake är ett perfekt komplement till en 1-årsfotografering. Vill du lära dig alla hemligheter?  

Sysslar du med barnfoto idag, eller är nyfiken på att börja, och vill erbjuda dina kunder koncept som resulterar i lekfulla, naturliga och busiga bilder så är mjölkbadsfotografering och Smash the Cake din grej. Du kommer få kunder som väljer dig för att du är du, och inte bara för att du råkar vara fotografen som finns nära.

Efter denna workshop kommer du ha lärt dig att: 

- Möta kunders önskemål och skapa ett tema/setup utefter det.

- Ljussättning i studio (som går att tillämpa i dagsljusstudio/utomhus också).

- Att kunna räkna konkret på vad du ska ta betalt genom att följa en enkel mall, oavsett vilken nivå du är på i ditt fotograferande.

- Möta olika barn efter deras behov och knep för att få dem att slappna av och skratta.

- Skapa varierande bilder som leder till större beställningar från dina kunder.

- Ha stenkoll på praktiska saker såsom temperatur på mjölken/vattnet, var du köper rekvisita/bakgrunder/utrustning, arbetsflöde under fotograferingen m.m. 

- Hur du skapar attraktiva bild- och produktpaket till dina kunder för maximal förstjänst.

Studion

Workshopen äger rum i min studio (som renoverades sommaren 2020) i Kattarp strax utanför Helsingborg. Här finns möjlighet till flera olika bakgrunder och massor av rekvisita att använda till de 2 stylade fotograferingar som sker under dagarna.

Här finns gott om plats för dig att ta fina bilder till din egen portfolio och användning på hemsida, sociala medier m.m.

Studion ligger i samma hus som jag bor, där även du har möjlighet att bo under workshopen (läs mer om det lite längre ner på sidan). 

Från tidigare deltagare…

Jag gillar när man får vara med från förberedelserna till fotograferingen, kul också att det inte bara var själva mjölkbadsmomentet utan en "hel fotografering". Fördel med få deltagare eftersom alla fick fota mycket och fick kvalitetstid.

Fantastiskt med möjlighet till övernattning på plats i samma hus som studion.

Kan absolut rekommendera denna kurs till andra. Välorganiserat, genomtänkt och strukturerat. 

---

- Marika T Styhr
Deltagare på mjölkbadsworkshop, juni -20

  Prissättning

  Ett hett och svårt ämne...

  - Vill du slippa att aldrig igen behöva ställa frågan "Vad ska jag ta betalt för det här?"

  - Vill du ta rätt betalt även fast du inte jobbar heltid med foto?

  - Vill du göra en större förtjänst per kund än vad du gör idag? 

  - Vill du ha en enkel mall att fylla i för att få ut exakt vad du behöver ta betalt? 

  - Vill du lära dig kundpsykologi i hur du leder din kund dit du vill? 

  - Håller du idag i bildvisningar (eller vill göra) och vill ha handfasta tips på hur dessa blir så effektiva som möjligt? 

  Svarade du "ja" på någon fråga här uppe? 
  Då är denna workshop för dig!

  Vi djupdyker i det heta ämnet prissättning. Både vad du ska ta betalt men också hur du bygger upp dina paket/upplägg för att tjäna maximalt per kund. 

  Jag delar med mig av mina bästa tips och berättar mina hemligheter med hur jag idag tjänar nästan 300% mer per kund än för ett par år sedan. Du får, helt transperant, se hur min prislista är uppbyggd för att leda kunderna dit jag vill och hur du kan översätta detta till ditt eget företag. 

  Detta är Lotta

  Barnkär båda-fötterna-på-jorden-person som sjunger högt i bilen. Är tokglad och löjligt positiv. Blomälskande resefantast, älskar att skriva listor, drömmer om äventyr, har kattbjörn som favoritdjur och är en riktig nattuggla. 

  Har drivit eget företag som fotograf på heltid sedan augusti 2011. I bagaget finns tusentals fotograferingar. Sedan 3 år tillbaka specialiserad på att fota barn från nyfödd - 15 mån i studio samt lite äldre barn (mellan 3-7 år) utomhus.

  Mjölkbad och Smash the Cake kom in i bilden för ca 2,5 år sedan när det en dag bara tändes en lampa uvanför huvudet (som i tecknad film). Det var detta jag skulle göra! Att få skapa från grunden och bygga upp ett tema kring varje fotografering är en enorm boost för kreativiteten. 

  BONUS

  Först till kvarn, endast 1 ledig plats kvar!

  Som medlem i Fotoakademien

  Är du medlem i Fotoakademien får du 10% rabatt på hela workshopen! Fyll i detta i formuläret längst ner så dras rabatten automatiskt av från din faktura. 

  Ännu inte medlem i Fotoakademien

  Är du inte medlem ännu i Fotoakademien? 
  Då får du fri tillgång till webbkurserna i mjölkbadsfotografering
  samt Smash the Cake i 3 månader. 

  Stylade fotograferingar

  2 st under workshopen

  Att ha bilder att använda i marknadsföring och sociala medier är såklart superviktigt. Under denna workshop får du möjlighet att fotografera 2 olika stylade fotograferingar. En med en bebis på ca 7-8 månder för mjölkbad och en 1-åring med Smash the Cake.  

  Dessa setups kommer ha olika stil  för att du ska få variation i dina bilder. 

  Bilderna du tar får du sedan fritt använda i dina kanaler. 

  Förkunskaper

  Denna workshop djupdyker i prissättning och du bör idag jobba som fotograf på del- eller heltid, eller ha som vision att göra det.

  Angående fotodelen så är workshopen en introduktion till mjölkbadsfotografering och Smash the Cake men du behöver några förkunskaper för att få ut det mesta av den. 

  - Ha grundläggande kunskaper i kamerans inställningar såsom slutare, bländare och ISO

  - Använda dig av en systemkamera

  - Du behöver INTE ha någon tidigare erfarenhet av att fotografera i studio

  Preliminärt schema

  Fredag 13 november 2020

  Från kl. 16.00 Du är välkommen redan nu för att hinna landa på plats i Kattarp innan workshopen drar igång. (Ingen utbildning eller planerade gemmensamma aktiviteter denna dagen). 

  Lördag 14 november 2020

  9.30 Välkommen till workshop, en kort introduktion innan vi startar. 

  9.45 Vi ställer i ordning för den första fotograferingen. Lär dig om ljussättning i studio och hur du anpassar det efter utrymmet/studion du har. 

  10.30 Första fotograferingen. Vi börjar med vanliga bebisfoton och avslutar med mjölkbad. Du har nu möjlighet att ta fina foton till din portfolio.

  12.30 Lunch

  13.30 Teoretisk genomgång inom företagsutveckling med fokus på prissättning. 
  Övningar, exempel och scenarion tas upp för att kunna möta olika frågesteällningar från kund och hur just DU ska räkna för att ta rätt betalt. 

  16.30 Vi avslutar dagen. 

  18.00 Gemensam middag på restaurang i Helsingborg. 

  Söndag 15 november 2020

  9.00 Kort sammanfattning av gårdagen och har en liten frågestund.  

  9.15 Vi ställer i ordning för den andra fotograferingen som skiljer sig i stil/tema från den första för stor varation i dina bilder. 

  10.00 Andra fotograferingen. Vi börjar med vanliga 1-årsfoton och avslutar med Smash the Cake. Du har nu möjlighet att ta fina foton till din portfolio.

  12.00 Lunch

  13.00 Se hur jag redigerar mina bilder live. Vi väjer tillsammans ut ett par bilder från fotograferingarna som jag visar hur jag redigerar. 

  13.30 Teoretisk genomgång inom företagsutveckling med fokus på prissättning. 
  Vi går in mer på djupet med kundpsykologi och att skapa lönsamma upplägg/fotopaket för stora beställningar.  

  Du får även handfasta tips på hur en bildvisning går till och anledningar till varför du ska ha det istället för urval via webben. 

  16.00 Vi avslutar workshopen med massor av fina bilder, ny kunskap och inspiration inför nya och fler fotograferingar. 

  Transport och boende

  TRANSPORT

  Med bil: Det är lätt att komma hit med bil och här finns en stor parkering precis framför huset. Kattarp ligger strax utanför Helsingborg. 

  Med tåg: Du kan åka med SJ till Helsingborg eller Lund (beroende på varifrån du åker). Från Helsingborg går sedan tåg till Kattarp, en resa på ca 15 min. 

  Med flyg: Du kan flyga till Ängelholms flygplats. Ta sedan en flygbuss till Ängelholm station där du kan ta tåg till Kattarp, en tågresa på ca 10 min.

  BOENDE INGÅR

  I samma hus som studion så finns möjlighet för övernattning som ingår i priset för workshopen. Du är välkommen redan på fredag eftermiddag så att du är pigg och utvilad när workshopen börjar på lördagen. 

  Det är 6 enkelsängar som är fördelare på ett enkelrum, ett dubbelrum och ett trippelrum.  

  Här har ni också tillgång till kök för frukost och det är också här vi äter lunch tillsammans. 

  Från tidigare deltagare…

  "Lotta är en genuin och härlig fotograf som delar med sig av sitt arbetssätt och sina tips för att få till en lugn, fin och lekfull upplevelse för barn och föräldrar.

  Workshopen går i samma anda, det blir en fantastisk upplevelse för mig där Lotta släpper in mig till sitt hem och studio för att ge det bästa. Många bra tips och eftersom Lotta själv fotograferade några bilder på barnen fick jag även chans att se "live" hur hon interagerar.

  Workshopen ger mersmak och massa energi till att jobba vidare.

  ---

  - Karin Nygren
  Deltagare på mjölkbadsworkshop, juni -20

  BONUS

  För dig som bokar inom 48 timmar

  Bokar du en plats inom 48 timmar, alltså senast den 29 september kl. 12.00 så ingår ett coachingsamtal med mig (30 minuter) upp till 6 månader efter workshopen. 

  Detta samtal sker via telefon eller online och du väljer själv vilken hjälp du vill ha. T.ex. feed-back på en fotografering, att jag kikar igenom din hemsida/instagram, tips för förbättrad prislista/prisguide o.s.v. 

  Pris workshop

  Lär dig de bästa hemligheterna bakom lyckade mjölkbad- och Smash the Cake-fotograferingar
  och bli en av fotograferna i Sverige som nischar sig inom dessa genres!

  Få dessutom stenkoll på vad DU ska ta betalt och känn dig trygg i det. Dina bildvisningar kommer framöver att kännas som en dans (...och ge ett ökat klirr i kassan)

  Workshop mjölkbad, Smash the Cake och prissättning

  - Frukost, lunch och fika båda dagarna samt middag på restaurang på lördagen

  - Boende på plats i Kattarp tillsammans med övriga kursdeltagare

  - 2 st stylade fotograferingar 

  - Möjlighet att ta bilder att använda till sociala medier/hemsida

  - Genomgång av ljussättning i studio

  - Djupdykning i prissättning och skapande av attraktiva fotopaket till dina kunder

  - Enkel prismall att fylla i

  - Konkreta tips för lyckade bildvisningar med ökad försäljning

  - Som medlem i Fotoakademien: 10% rabatt på hela workshopen

  - Som icke-medlem i Fotoakademien: 3 månader tillgång till webbkurserna i mjölkbadsfoto och Smash the Cake

  7.900 kr

  exkl. moms
  (9.875 kr inkl. moms)

  Max antal deltagare: 6 st

  (Endast 1 ledig plats kvar)

  Betalning

  I samband med bokning skickas en bokningsfaktura på 1500 kr exkl. moms. Denna ska betalas inom 3 dagar för att garantera din plats. Resterande belopp betalas uppdelat på 3 månader (ca 2130 kr/mån exkl. moms). Det går också bra att betala hela beloppet i samband med bokning. 

  All betalning sker via faktura som skickas till din mail. 

  Din plats är bindande och går inte att avboka vid ångrat köp eller förhinder. Dock så kan du sälja din plats om du mot förmodan skulle få förhinder. 

  Ja, jag vill boka en plats!

  Skicka!