menuclose

Nyföddfotografering helsingborg

för bebisar mellan 5 dagar - 3 månader

XO

Tyckte du att tiden gick fort innan du fick barn?
Well, lite nytt perspektiv på det nu va ;-).

 

Ett halvår har redan gått och du känner till ditt lilla knytes alla bedårande tokigheter och personlighetsdragen börjar ta form på allvar. Ditt barn gör framsteg varje dag och kanske redan har knäckt koden att sitta själv. En riktig milstolpe och fantastisk tid att dokumentera på bild.

 

Precis som du så vill jag att en fotografering hos mig ska fyllas med leenden, skratt, roliga grimaser och annat bus. När ni bokar en fotografering hos mig så lovar jag att vara full av energi men såklart samtidigt lyhörd för ditt barns behov och känslor.

 

Välj om en vanlig bebisfotografering passar dig bäst eller om du vill avsluta med ett bad i balja, se mer info här nere.

"Somtimes the smallest things take up the most room in your heart"

Bebisen styr poseringen

Lifestyle, dokumentärt, naturligt - stilen har flera namn

För mig handlar det om att låta bebisen styra poseringen. Jag kommer inte posera honom eller henne utan fotar er lille guldklimp precis som hen är.

 

Jag vill fånga din nyfödda bebis tokiga grimaser, gäspningar, stora nyfikna ögon.
Eller när hen sträcker ut sig med armarna långt ovanför huvudet.

 

Eftersom du är helt golvad av kärlek och inte riktigt fattar hur denna lilla mini-människa kan framkalla så mycket känslor hos dig vill jag också fånga precis det.

Hur du finns där - nära.

Hur du sticker näsan i nacken på din bebis och sniffar in doften eller håller hen tätt intill dig för att ge av din trygghet.

Du är den viktigaste personen i ditt barns liv (precis som hen är i ditt),
DEN känslan vill jag fånga på bild.

Sagt om Lotta

"Proffsig och så fin med vår lilla tjej som bara var en vecka gammal.
Tog den tid som behövdes, trevlig, mycket fin rekvisita till bilderna och fantastiskt resultat.
Vi är så himla nöjda och kan varmt rekommendera Lotta".

- Christel

Rekvisita

I studion finns massor av rekvisita att välja mellan och allt går att låna under din fotografering.
Fokus ligger på naturliga material i trä, bambu och mysiga tyger/filtar.
Det mesta är dessutom i naturliga färger eller ljusa pasteller.

Kläder

Till en nyföddfotografering så rekommenderar jag en enkel enfärgad body.
Välj bort starka färger eller mönster.
I studion finns diverse mössor/hårband samt några byxor att låna. Antingen att komplettera egna kläder med eller låna hel outfit.

Studion

Häng med på en rundtur!

2015 hittade jag och min man vårt drömhus. I Kattarps f.d. församlingshem huserar numera både bostad till oss och fotostudio.
Sommaren 2020 gjorde vi en stor renovering av studion och den fick ett rejält lyft.

Nu är den väl anpassad för bebis- och barnfotografering. Med flera olika "stationer" med bakgrunder i olika stil, massor av fin rekvisita och en mysig hörna för bildvisning.

Pris

Nyföddfotografering

Fotografering upp till 2 timmar i studio
Utlåning av rekvisita/kläder under fotografering
Bildvisning mer personlig service
Välj dina favoriter från ett urval av ca 20 bilder
√ Bildspel med musik, med alla utvalda foton

1.500 kr

Produkter och bilder köpes separat och ingår inte i priset.

Sagt om Lotta

"WOW Lotta! Du har överträffat dig själv!
Vår lilla Elsa var en väldigt efterlängtad liten flicka och vi är så glada över att ha dessa bilder från hennes första tid i livet som aldrig kommer igen.
Tack, tack, tack!"

- Sara

Nyfiken på att se fler bilder?

Spana in galleriet och få inspiration!

Före

Börja med att fylla i en bokningsförfrågan längst ner på denna sidan.
Eftersom jag fotar i dokumentär stil är det inte nödvändigt att boka in första 1-2 veckorna.

Dock så bokas tiderna upp långt i förväg och jag skulle rekommendera att vi preliminärbokar in en tid redan under graviditeten. Detta datum kan flyttas om bebis skulle komma mycket tidigare eller senare.

Under

När det är dags för fotografering så ses vi i studion i Kattarp som då är lite extra uppvärmd för att minstingen ska må bra.

 

Under sessionen så blandar vi mellan olika positioner både på bebisen själv, enskilda med vardera förälder och på hela familjen.

Efter

Ca 1-2 veckor efter fotograferingen så har vi bokat in en tid för en mysig bildvisning. Då får ni se bilderna i ett vackert bildspel för första gången.

 

Nu väljs favoriterna ut och bestäms hur de ska vara. I sortimentet finns högkvalitativa produkter och ni får personlig service i vad som kan passa er bäst.

 

Jag uppmuntrar till att välja någon fysisk produkt, men såklart går det också att välja digitala bilder om ni föredrar det.

Om Lotta

Barnfotograf i Helsingborg

Blomälskande och barnkär resefantast som är en sucker för äventyr. Jag är tokig i kokos, älskar att gå barfota, skriver listor på allt möjligt (mest för att det är så tillfredställande att bocka av) och har kattbjörn som favoritdjur.

 

I år har jag jobbat som fotograf i 10 år och de senaste 4 åren specifikt inriktad på

barn- och familjefoto.

Jag kommer passa er extra bra om:

- Ni vill ha en avslappnad fotografering med naturliga bilder

- Ni vill ha tidlösa och klassiska (med en modern touch) bilder på er och ert barn

 

- Ni vill ha en glad och tillmötesgående fotograf som är lyhörd för era önskemål innan, under och efter fotograferingen

Utbildad nyföddfotograf

Även fast jag numera erbjuder en mer avslappnad nyföddfotografering där bebisen inte poseras så har jag tidigare gjort det. Då gick jag också utbildningar inom just nyföddfotografering, både online och live.

 

På dessa utbildningar så läggs det stooor vikt på säkerheten kring att hantera nyfödda bebisar och något jag värdesätter högt, såklart!

 

Det är din bebis som är chef och mitt största fokus är att fotograferingen är säker för honom eller henne och såklart också att ni som föräldrar känner er trygga med mig som fotograf och i att jag kan hantera er bebis på bästa sätt.

Är detta för dig?

Stämmer något av detta in på dig...

» Du tar massor av vardagsbilder hemma, men det blir aldrig så bra som du hade önskat
» Du känner att tiden går alldeles för fort med din lille guldklimp och vill föreviga varenda sekund NU!
» Du vill ha bilder från ditt barns allra första tid i livet och föreviga kärleken mellan er

» Du gillar avskalad avskalade bilder med enkel rekvisita där ditt barn får vara i fokus

» Du uppskattar en fotograf som är helt nischad på att fota just barn och har lång erfarenhet av det

...Så är vi en perfect match!

Färdiga produkter

Print your photos!

En fotoframkallning. Det är härligt i sin enkelhet. Du behöver inte säkerhetskopiera det. Du behöver inte oroa dig för en krasch i molnet. Inte oroa dig för att den du ger det till har en dator som inte kan öppna det.

 

Batteriet tar aldrig slut i en tavla!

Med introduktionen av digital fotografering så har våra lagringsmetoder utvecklats snabbt - disketter, CD, DVD, USB och nu molnlaring. Men den färdiga produkter har alltid varit den samma. Det finns där som ett minne som kommer vara för evigt. En del av ditt liv där du kan se varje detalj och andas det ögonblicket gång på gång, vilket ger dig glädje varje dag.

 

Varför anställer du annars en professionell fotograf om du inte ska göra något med bilderna? Tror du att du kommer att ta din föråldrade bärbara dator och visa dem för dina barn om 20 år? Visst kan du beställa digitala bilder från din fotografering med mig men det är bara en del av resultatet. I slutändan tror jag att du vill ha de värdefulla minnen som har fångats på bild att njuta av i ditt hem varje dag.

 

Tänk tillbaka på ditt finaste minne. Tänk dig nu om du inte hade dessa minnen längre eftersom din digitala kopia har skadats. Om du skriver ut dina favoritbilder har du alltid en konkret kopia. Ett fotografi som skrivs ut på fotopapper kommer alltid att finnas kvar, oavsett hur mycket tekniken rör sig eller förändras.

 

Frågor och svar

BOKA DIN FOTOGRAFERING
Är ni intresserade av att boka in en nyföddfotografering? Yay, vad roligt!

Längst ner på denna sidan fyller ni i en bokningsförfrågan med era uppgifter. Jag svarar er inom 2 arbetsdagar. Då skickar jag över mer information via mail och väljer ni att boka så får ni svara på era tankar och önskemål om fotograferingen och vad ni förväntar er.

VÄNTETID
Jag lägger ner mycket tid per kund för att erbjuda allra högsta service och blir därför uppbokad långt innan. Tänk därför på att boka in er fotografering i så god tid som möjligt. En nyföddfotografering görs när barnet är mellan 5 dagar - 3 månader. Det går jättebra att preliminärboka en tid redan under graviditeten och skulle bebis komma mycket tidigare eller senare justerar vi tiden. Väntetiden kan variera mellan 2-6 veckor beroende på när på året det är.

PLATS
Fotograferingen sker i studion i Kattarp, mellan Ängelholm och Helsingborg. Studion är speciellt anpassad för just barnfoto och har väldigt goda förutsättningarna för att skapa fantastiska bilder till er.
Det finns goda parkeringsmöjligheter precis utanför och det finns även ramp upp i huset om du vill ta med barnvagnen in.

VILKA KLÄDER SKA VI VÄLJA?
Till en nyföddfotografering passar det ofta bäst med en enkel enfärgad body eller liknande. Gärna i ljusa naturtoner eller pastell. Undvik stora mönster eller tryck då det lätt tar fokus från bebisen. Ta gärna med ett ombyte, både till bebis och er vuxna om det skulle hända någon "olycka".

LÅNA NÅGOT
Det finns ett mindre utbud av kläder och accessoarer till utlåning i studion. Du kan antingen låna hel outfit eller komplettera den egna. Kontakta mig för mer info kring detta.

BESTÄLLNINGSMÖTE
1-2 veckor efter er fotografering är ni välkomna tillbaka till studion för ett beställningsmöte med bildvisning. Till detta möte har jag satt ihop ett vackert bildspel med musik med era bilder. Självklart så guidar jag er igenom besluten för att hitta något som passar perfekt för just er och ert hem.

KVALITETSPRODUKTER
Ni får möjlighet att titta och känna på olika produkter och ni väljer vad som passar er stil och hem bäst. I sortimentet finns både fina lösningar för tavlor på väggen och även vackra album. Mycket av produkterna skapas på plats i Kattarp av mig och min man. Det som beställs utifrån är från några av de bästa leverantörerna i Norden och Europa.
Alla produkter håller allra högsta kvalité för er att njuta av i många, många år.

Det är inbokat upp till 2 h för att det ska vara gott om tid för din lille att acklimatisera sig och känna sig trygg. Det ska även finnas tid för matpauser och blöjbyte.

Fotograferingen tar vanligtvis mellan 1,5 - 2 h

Såklart går det bra att ha med äldre syskon under fotograferingen.
Under sessionen så blandar vi mellan bilder på barnen var för sig (om ni vill ha enskilda bilder även på storebror- eller syster) och syskonbilder tillsammans.

Priset för fotograferingen är 1.500 kr. I priset ingår allt jobb kring fotograferingen såsom förberedelser, själva fototiden, redigering, bildvisning o.s.v.
Inga produkter eller bilder ingår i priset utan väljs till separat i samband med bildvisningen.

Se exempel på vad som finns i soritmetet här: Se exempel här. 
Fullständig produktguide med priser får du i samband med bokningsförfrågan, längst ner på denna sidan.

I samband med bokning så får du en faktura på fotograferingen. Denna ska vara betalt innan sessionen.

Vid sjukdom eller andra akuta förhinder gäller fri ombokning, även om det är med kort varsel. Krassliga barn (och vuxna för den delen) blir inte bra på bild och då är det bättre att boka om.

Vid avbokning betalas inte kostnaden för fotograferingen tillbaka.

2 LEDIGA TIDER

I DECEMBER

3 LEDIGA TIDER

I JANUARI

5 lediga tider

I FEBRUARI

6 LEDIGA TIDER

I MARS

6 LEDIGA TIDER

I APRIL

Nyföddfotografering

√ Fotografering upp till 2 timmar i studio
√ Utlåning av rekvisita/kläder under fotografering
√ Bildvisning mer personlig service
√ Välj dina favoriter från ett urval av ca 20 bilder

√ Bildspel med musik, med alla utvalda foton

1.500 kr

Produkter och bilder köpes separat och ingår inte i priset.
Fullständig prislista fås i samband med bokningsförfrågan.

Bokningsförfrågan

Skicka

Ditt meddelande är skickat, tack!Oj, något gick fel. Prova igen.

Kontakt

Mail: lotta@studiokontrast.se
Telefon: 0768 - 300 239

Senaste från instagram

Adress

Telegatan 10, 25470 Kattarp
Öppet enligt överenskommelse