Barnfotografering i studio

I Kattarp/Helsingborg

"Jag har alldeles för många fina bilder av mitt barn..."

...har ingen förälder någonsin sagt!

Hundratals (kanske tusentals?!) bilder i telefonen på ditt barn, igenkänning? Bilder från vardagen med frukostgröten runt munnen, halvsnoriga näsor, tokiga grimaser eller med ett storasyskon som inte alls vill ha lillebrorsan eller lillsyrran i knäet. Dessa bilder är fantastiska på sitt sätt, också. 

Så många föräldrar jag träffar säger att de ångrar att de inte förevigat fler milstolpar i barnens liv hos en professionell fotograf, framförallt under första året där utvecklingen går löjligt fort. Gör inte samma misstag du också. Missen att endast ha de ”vardags-mobilbilderna” från ditt barns uppväxt. Jag lovar att du aldrig kommer känna att du har för många fina bilder på ditt barn, snarare tvärtom. 

 Jag hjälper er till en stressfri och rolig fotoupplevelse i studion i Kattarp, mittemellan Ängelholm och Helsingborg. Är du redo? 

Bakom kulisserna - barnfotografering i studio

Nyfiken på hur en fotografering går till? Här kan du få vara en fluga på väggen under en 1-årsfotografering i studio. 

Mitt barn är väldigt blyg inför nya människor

Det är vanligt att barn är blyga, framförallt på en ny plats med en person de inte träffat tidigare – och det är såklart helt okej. För mig är det viktigt att skapa en trygg miljö utan att stressa och vi tar det i barnets takt. Det är inbokat upp till 1,5 timme för att det ska vara gott om tid för ditt barn att acklimatisera sig och lära känna mig. Är hen inte redo att dra igång när ni kommer så tar vi en liten lekstund först, allt för en rolig upplevelse för hela familjen. 

jag har uppskattningvis över 1000 fotograferingar i bagaget
och gott om erfarenhet av blyga barn

Jag känner oro inför att hitta fina kläder

Att hitta fina fotokläder är inte så svårt, om du vet vad du ska leta efter. Barnkläder är oftast praktiska i första hand, men som ”fotokläder” är det inte helt idealiskt. Enkelt är ofta rätt. Enfärgat, småmönstrat eller ljusa pasteller är bäst. I samband med din förfrågan får du fler specifika tips och vid bokning får du ytterligare personlig guidning med klädval. 1-3 outfits är vanligast. Små barn kan såklart också fotas i blöja eller naket om ni önskar det. 

För barn mellan ca 6-15 månader finns det kläder att låna vid fotografering

Blir det inte ofta stelt med foto i studio?

Nej, inte alls. Släng den där tanken på ”skolfoto-stil” åt sidan. Ditt barn sitter mest troligt inte stilla på samma plats med välkammat hår, ett stelt leende och glor in i en kamera i vanliga fall – då ska det inte heller vara så på bild. Jag fotar oftast med enkla bakgrunder och avskalad rekvisita för att hålla bilderna tidlösa. Klassiskt fast med en modern touch skulle man kunna säga. 

fokus ligger alltid på bus och lek för att få naturliga uttryck hos ditt barn

13 år

Som heltidsfotograf

Egen

printstudio & ramverkstad

Utbildar

fotografer inom barnfoto

1000+

fotograferingar i bagaget

Vid vilken ålder är det bäst att fotas?

Det kommer aldrig vara ”fel” ålder att få ditt barn fotograferat, men finns några extra fina milstolpar. Jag erbjuder studiofotograferingar främst till barn upp till 15 månader och rekommenderar utomhusfotografering för större barn. Dock så funkar det såklart bra att fota barn över 15 månader i studio också, skicka en förfrågan längre ner på sidan så berättar jag mer om förutsättningar för olika åldrar. 

Nyfödd

För barn upp till 2 månader. Fokus på bilder på er vuxna/ev. syskon tillsammans med ert nytillskott. Bebisen poseras inte utan fotas som hen är i en naturlig och ”lifestyle”-stil. 

Bebis

För barn mellan ca 3-6 månader. När ditt barn kan ligga på mage och hålla upp huvudet själv. Blir ett fint varierat galleri och mer fokus på bebisen själv, även fast det såklart bra att ta någon familje- eller syskonbild också.

Sitter

För barn mellan ca 6-11 månader. För barn som sitter själva. En fin milstolpe att föreviga på bild och ofta väldigt glada i denna åldern. Går fint att kombinera med tema-fotograferingen Blomsterbad. 

Stående

För barn mellan ca 11-15 månader. Nu kan de flesta barn stå, i all fall med stöd. Det är något speciellt med just 1-årsfotografering, 1 helt år med din guldklimp! En 1-årsfotografering kombineras ofta med tema-fotograferingen Smash the Cake. 

"Nervös att vi skulle möta en stel figur"

”Jättetrevlig tjej som gjorde barnen bekväma i situationen och hade förståelse för vad hon fotograferade. Jag som var nervös över att vi skulle möta nån stel figur som ville kommendera barnens minsta rörelser men det var en helt obefogad oro

Lotta fick stå ut med en del utmaningar med min stora buse – men lyckades ändå få till så många fina bilder att det nästan var omöjligt att välja ut guldkornen. Tusen tack för ett fantastiskt arbete, vi kommer komma tillbaka igen!

- Nina lindgren

Nöjda barn-garanti

Förutom att det alltid är fri ombokning om barnen eller ni vuxna blir sjuka så ingår även en nöjda barn-garanti. Ibland har även barn en dålig dag och det är bara tårar och allt blir fel. 

Skulle ditt barn vara så lessen/arg att det inte går att få till några foton som ni är nöjda med erbjuds ni en ny fotografering, helt utan extra kostnad – bra va!

Garantin behöver åberopas inom 7 dagar efter bildvisning och gäller samma typ av fotografering. Det går inte att byta mot presentkort eller kontanter/återbetalning. Om du önskar använda garantin, skickar du bara ett mail till mig inom 7 dagar med beskrivning varför ni inte är nöjda, så bokar vi in ett nytt datum.

Såhär går det till

Förfrågan

Skicka en förfrågan längre ner här på sidan. Jag svarar på mail med mer info, priser, tips om kläder och lediga tider. 

Känns allt bra bokar vi in en dag och tid. Tänk på att välja en tid när ditt barn oftast är som piggast och gladast för bäst förutsättningar för bra humör.  

Fotografering

Ni är välkomna till studion på vår bestämda tid. Ditt/dina barn får bekanta sig med mig och vi kikar på kläder. Vi pratar även om, om ni har några speciella önskemål och kikar på bakgrund (om det inte är bestämt sedan tidigare). 

Massor av rekvisita finns till utlåning för att ni ska få ett varierat urval av foton.  

Bildvisning

Efter 1-2 veckor är ni välkomna tillbaka för bildvisning och urval av era favoriter. 

Ni får då se ett fint bildspel med era redigerade foton och ni väljer vilka ni tycker är bäst och hur ni vill ha dem. I sortimentet finns flera olika varianter av produkter, exempel finns lite längre ner här på sidan. 

Upphämtning

Efter er beställning startar jag igång med produktion/beställning och, beroende på vad ni beställt, dröjer det vanligtvis 2-5 veckor

När det är klart kommer ni och hämtar (eller får det skickat med post, och kan direkt hänga upp tavlor på väggen eller mysa ihop i soffan och bläddra i ert album. 

Detta ingår i din

Barnfotografering i studio

1.100 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel lite längre ner. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan studiofotografering

Lediga tider i MAJ
Fullbokad
Lediga tider i Juni
1 st
Lediga tider i juli
Fullbokad
Lediga tider i Augusti
4 st

Produkter i urval

Under er bildvisning har ni förmånliga rabatter på produkter, mellan 10-25%

Väggförstoring

En klassisk förstoring för väggen. Dina foton lamineras med ett speciellt fotolaminat för att vara skyddade mot smuts, damm och fettfläckar från fingrar. Detta gör att du slipper ha glas i dina ramar och därmed slipper fula reflektioner. Dessutom är fotot monterat på tjockare kartong för stabilitet och hållbarhet. 

Kan köpas separat eller färdigt inkl. ram. 

Väggförstoringar från 850 kr
Ramar från 1.310 kr

Fotoblock

En avskalad och tidlös look för tavlor. Detta är foton som fästs på träplattor, utan övrig ram, för att direkt hängas på väggen. Precis som inramade tavlor har även dessa det skyddande laminatet, som till och med  går att torka av med en fuktig trasa. Finns med vita kanter eller med träkanter. 

Finns både som färdiga moduler, möjlighet att skapa egen modul eller separata block. 

Enstaka block från 850 kr
Serier från 2.700 kr

Album/fotobok

Du kan välja mellan olika fotoböcker och album. Mindre och lite enklare (som är perfekt present till släkt eller vänner) eller stora och lyxiga med tjocka sidor.

En uppsjö av olika omslag i flera färger och tyger för att göra det personligt och för att passa just ert hem.

Fotobok Mini från 1.800 kr
Album LYX från 4.700 kr
Dragspelsalbum från 3.300 kr

Linnebox

Till denna boxen väljer du ut 10 favoritfoton som lamineras och monteras på kartong. Dessa kan sedan stå på tavellist/hylla eller ramas in. Perfekt att välja till något foto extra att ge bort. Såklart kan de också förvaras i boxen, som blir en riktigt fin inredningsdetalj

Välj valfri text eller symbol på framsidan. T.ex. namn och/eller datum.

Linnebox från 4.400 kr 

Digitala bilder ingår

Yes, det stämmer! Alla de bilder som ni väljer som någon produkt får ni också som en kopia för digital användning, utan någon extra kostnad. Väljer ni en serie med 3 bilder får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. 

Bilderna får ni i egen app. Därifrån kan ni dela med släkt och vänner, i sociala medier eller använda som bakgrundsbild på mobilen. Appen kan laddas ner obegränsat antal gånger och bilderna försvinner inte  i kamerarullen eller glöms bort på en hårddisk i en byrålåda. 

Dessutom sparar jag de högupplösta digitala bilderna om ni vill återkomma med ytterligare beställning i framtiden och ni slipper stressen över att säkerhetskopiera och spara på korrekt sätt. 

Lite om mig

Inte bara en vanlig fotograf

Blomälskande (dahlianörd) och barnkär resefantast som är en sucker för äventyr. Jag är tokig i kokos, älskar att gå barfota, skriver listor på allt möjligt (mest för att det är så tillfredställande att bocka av) och har kattbjörn som favoritdjur.

Jag fotar barn på ett lekfullt sätt med avskalad rekvisita/miljöer för tidlösa foton. Gärna med levande blommor och trädetaljer som rekvisita. 

Mitt mål är att ge dig en helhetsupplevelse och det enda du ska hålla reda på är att komma i (någorlunda) rätt tid till fotograferingen. 

Släpp stressen kring busiga barn, servetter till snoriga näsor, fina fotokläder och att faktiskt framkalla era bilder efteråt – I´ve got your back!

Vi är en perfekt match
om du vill...

Rundtur i studion

Studion ligger i Kattarps f.d. församlingshem. Här finns stora, ljusa lokaler som nu är perfekt anpassat för små barn och fotografering.
Häng med på en rundtur här i videon nedan. 

Vanliga frågor

Så snart som möjligt, men minst 1-2 månader innan önskad tid. Ibland har jag lediga tider med kortare varsel än så, så såklart kan du skicka en förfrågan även om du önskar en fotografering närmre i tiden. 

Studion ligger rättså exakt mellan Ängelholm och Helsingborg, i Kattarp. Här finns flera olika bakgrunder och massor av rekvisita att välja mellan under din fotografering. 

Precis utanför studion finns en stor grusplan så att det är lätt att parkera. Det går även tåg till Kattarp från både Ängelholm och Helsingborg och sedan ca 15-20 min promenad till studion från stationen. 

I priset för fotograferingen ingår upp till 1,5 h fotografering och allt kringarbete såsom urval, redigering, bildspel, bildvisning m.m. Bilder och produkter köpes separat. Se från-priser på utvalda produkter längre upp på denna sidan. I samband med er förfrågan får ni produkt- och prisguide. Det går även bra att skapa ett paket i förväg, om ni vill veta exakt vad det landar på innan bokning. Jag lovar att vi hittar en lösning som passar er budget. 

Standard studiofotografering 1.100 kr
Nyföddfotografering 1.500 kr (upp till 2 h fototid)
Fotografering med Blomsterbad 1.500 kr (även levande blommor ingår)
Fotografering med Smash the Cake 1.700 kr (även levande blommor och/eller ballonger samt tårta ingår)

Det kommer aldrig vara ”fel” ålder att fota ditt barn, men finns vissa milstolpar som är bättre, se exempel här

Vanligtvis fotar jag främst barn upp till 15 månader i studio och rekommenderar utomhusfotografering för äldre barn, men såklart inte omöjligt med ”stora” barn i studio. Fråga om du är osäker så berättar jag mer om olika förutsättningar för olika åldrar. 

Att både barn och vuxna blir sjuka kan man såklart inte styra över. Men det är alltid bättre att boka om, halvkrassliga barn (eller vuxna) blir inte bra på bild. 

Ni erbjuds alltid fri ombokning, även om det är med kort varsel. Jag tar endast emot ett begränsat antal familjer i månaden för att ha möjlighet att erbjuda denna flexibilitet och har alltid ett nytt datum att erbjuda er inom max 1 vecka. 

Ja, tillsammans med alla bilder som ni väljer som produkter får ni också samma bild som en kopia för digital användning i sociala medier, bakgrundsbild på mobilen eller liknande. T.ex. om ni väljer en serie med 3 foton får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. Dessa digitala bilder får ni utan någon extra kostnad. 

En personlig historia

Jag förlorade min pappa i cancer i februari 2023. Jag har alltid uppskattat foto på honom och mig tillsammans, men det blev en ögonöppnare hur extremt viktiga de är nu. Förutom minnena så är det den absolut starkaste kopplingen till honom. Det handlar inte om hur han SER ut, det kommer jag alltid minnas ändå. Det handlar om att fotona hjälper mig att minnas allt runtomkring. Hur han doftade, hur det kändes att krama honom, hur han lät när han skrattade eller hans rörelsemönster. Och hur ser jag själv ut då? Skulle jag haft ”finare” kläder, fixat håret, varit lite mer solbränd? Nej, det är  helt orelevant! Det handlar om att det är han och jag, tillsammans.

Såklart (!) behöver ingen gå bort för att du ska uppskatta bilder på familjen eller dina barn. Min poäng är att fotona kommer för alltid vara en tidskapsel för något som inte är för evigt. Dina små barn kommer bli stora barn, stora barn som som sedermera blir vuxna. Den bebisdoften, busiga grimasen eller tokskrattet från tårna som ditt barn gör nu kommer blekna med tiden, hur självklart det än är nu. 

Jag kan med 100% säkerhet garantera att ditt framtida jag kommer tacka dig för det beslutet du tar just nu, beslutet att faktiskt boka den där fotograferingen. 

Detta ingår i din

Barnfotografering i studio

1.100 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel här. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan studiofotografering

Lediga tider i MAJ
Fullbokad
Lediga tider i Juni
1 st
Lediga tider i juli
Fullbokad
Lediga tider i Augusti
4 st