Barn- och
familjefotograf

Utomhus i nordvästra Skåne

Scrollat igenom kamerarullen på mobilen och inser:

"Det finns inte en enda fin bild på mig tillsammans med mitt barn"

Är det alltid du som tar foton i er familj? Det är oftast så att det faller på en av er. Det finns ändå en handfull fina bilder på din partner tillsammans med ert barn, men du har alltid håret på ända, halvblinkar eller har ytterst osmickrande ljus på dig. Och det finns absolut inte en bild på hela familjen tillsammans. 

Du är inte ensam och det är nu som jag kommer in i bilden (vinkar frenetiskt!). 

Jag hjälper föräldrar till en stressfri och lekfull fotoupplevelse, är du redo?  

Bakom kulisserna - familjefotografering

Nyfiken på hur en fotografering egentligen går till? Här i videon nedan kan du få hänga med bakom kulisserna från en familjefotografering i en fantastisk äppelodling. 

Mina barn sitter aldrig stilla

Perfekt, då är de precis som barn är mest. Jag är van att jobba med barn och har knep för att få dem att göra som jag önskar. Det  handlar om att de känner att fotograferingen är en lek, mer än just en fotografering. De får små uppdrag som (oftast) skapar en situation som är planerad för att bli ett fint foto. T.ex. ”kan du se vad mamma har för färg på sina ögon” framför att ”nu ska du vara nära mamma och titta på henne” för att få en bild på er nära tillsammans.  

Utomhusfoto är perfekt för barn som går själva,
Då kan de röra sig friare än inne i studio

Jag är obekväm framför kameran

Så många känner precis såhär. Fokus ligger såklart alltid på ditt/dina barn men jag vill verkligen uppmuntra till att ta någon bild på hela familjen också. För dina barn är det helt oviktigt hur du SER ut, de kan inte bry sig mindre. Det viktiga är att det är ni, tillsammans. Du är deras trygghet och hjälte. Dessutom vittnar alla vuxna jag fotar om att ”det var inte så farligt” efteråt, eller kanske till och med att det var riktigt roligt. Glöm stela poser och leenden, er fotografering kommer bli rolig och avslappnad.

Även fast det inte alltid är grundidén från början,
brukar alltid familjefotona bli favoriter efteråt.

Jag känner oro inför investeringen

En fotografering är ofta en stor investering men behöver nödvändigtvis inte bli ”dyr”. Dina barn är små en (!) gång. Småbarnsåren är kanske 4-5 år, beroende på hur man räknar, sen är den tiden förbi – för alltid. Hur tufft det än kan kännas med trots och sömnlösa nätter så kommer du sakna denna tiden. Du kommer vilja minnas den. Foton på er tillsammans kommer att hjälpa dig att plocka fram det minnet. Låt inte oron för investeringen sätta stopp för det, jag är helt säker på att vi hittar en lösning som passar er budget

JAG VÅGAR LOVA ATT DEN ENDA FOTOGRAFERINGEN DU KOMMER ÅNGRA, ÄR DEN DU INTE GÖR.

13 år

Som heltidsfotograf

Egen

printstudio & ramverkstad

Utbildar

fotografer inom barnfoto

1000+

fotograferingar i bagaget

"Vår dotter kände direkt en trygghet"

Allt var över min förväntan. Visste inte hur vår dotter skulle vara eller vad vi föräldrar skulle göra osv. Men du ledde och stöttade oss.

Vår, lite försiktiga, dotter kände direkt en sådan trygghet vid första mötet och det säger en hel del om fotografen. Du var lugn och proffsig, och framförallt så kände vi en behaglig atmosfär med dig. Över förväntan hade också mycket att göra med att vi kände oss inkluderade och du var lyhörd och vägledde oss.

Perfekt att du hade färdiga produkter som exempel så vi kunde se samt att ni gör de flesta av dessa själva. Skönt att slippa leta upp ytterligare den tjänsten efter fotografering.”

- My Luong Phan

Nöjda barn-garanti

Förutom att det alltid är fri ombokning vid sjukdom eller dåligt fotoväder så ingår även en nöjda barn-garanti. Alla vet att även barn kan ha dåliga dagar, då inget funkar och det bara är bråk och tårar. Detta kan ju hända även under en fotografering. 

Skulle ditt barn vara så lessen/arg att det inte går att få till några foton som ni är nöjda med erbjuds ni en ny fotografering, helt utan extra kostnad – bra va!

Garantin behöver åberopas inom 7 dagar efter bildvisning och gäller samma typ av fotografering. Det går inte att byta mot presentkort eller kontanter/återbetalning. Om du önskar använda garantin, skickar du bara ett mail till mig inom 7 dagar med beskrivning varför ni inte är nöjda, så bokar vi in ett nytt datum.

Såhär går det till

Förfrågan

Skicka en förfrågan längst ner på denna sidan. Jag svarar via mail med mer info, förslag på platser, priser, tips om kläder och lediga tider. 

Känns allt bra bokar vi in en tid och hörs av några dagar innan för att checka av att allt är okej och vädret är på vår sida. 

Fotografering

Vi ses på bestämd plats. Oftast har jag med såpbubblor (lifesaver…haha), en fin filt att sitta på och även någon trälåda/äppellåda att sitta på. 

Vi stannar till på 2-4 platser, inom gångavstånd, för varierade miljöer och ett fint urval av bilder för er att välja mellan. 

Bildvisning

1-2 veckor efter fotograferingen kommer ni till studion för bildvisning och beställningsmöte

Ni får då se era bilder redigerade, i ett vackert bildspel. Ni väljer ut era favoriter och får personlig guidning till vilken/vilka produkter som passar er bäst. 

Upphämtning

Jag startar igång produktion av er beställning och beroende på vad ni valt brukar det dröja 2-5 veckor tills det är klart. 

Ni kommer och hämtar (eller får det skickat med post) och kan direkt hänga tavlor på väggen eller krypa upp i soffan och bläddra i ert album. 

Detta ingår i din

Familje- eller barnfotografering utomhus

1.100 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel lite längre ner. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan fotografering utomhus

Semesterstängt 17 juni – 1 augusti. 
Svar på mail kan dröja lite längre under denna period. 

Lediga tider i JUNI
Fullbokad
Lediga tider i Juli
Fullbokad
Lediga tider i augusti
4 st
Lediga tider i september
5st

Produkter i urval

Under er bildvisning har ni förmånliga rabatter på produtker, mellan 10-25%

Väggförstoring

En klassisk förstoring att ha på väggen. Fotona är laminerade med ett speciellt fotolaminat för att stå emot smuts, damm och fettfläckar från fingrar. Detta gör också att de kan ramas in utan glas och därmed slippa reflektioner. Dessutom är fotot monterat på tjockare kartong för stabilitet och hållbarhet. 

Kan köpas separat eller färdigt med ram. 

Väggförstoringar från 850 kr
Ramar från 1.310 kr

Fotoblock

Avskalat och tidlöst. Detta är foton som sätts fast på träplattor, utan ram, redo att hänga på väggen direkt. Även dessa med det skyddande laminatet, som faktiskt går att torka av med en fuktig trasa. Finns med vita kanter eller med träkanter. 

Finns både som färdiga serier, möjlighet att skapa egen serie eller separata block. 

Enstaka block från 850 kr
Serier från 2.700 kr

Album/fotobok

I sortimentet finns flera varianter av fotoböcker och album. Mindre och lite enklare (perfekt present till t.ex. mor- och farföräldrar) eller stora och lyxiga med tjocka sidor.

En uppsjö av olika omslag och val för att göra det personligt och för att passa just ert hem.

Fotobok Mini från 1.800 kr
Album LYX från 4.700 kr
Dragspelsalbum från 3.300 kr

Linnebox

Du väljer ut 10 favoritfoton som lamineras och monteras på kartong. Dessa kan sedan stå på tavellist/hylla eller ramas in. Också perfekt att välja till ett par extra och ge bort. Såklart kan de också förvaras i boxen, som blir en riktigt fin inredningsdetalj

Välj valfri text eller symbol på framsidan. T.ex. namn och/eller datum.

Linnebox från 4.400 kr 

Digitala bilder ingår

Yes, du läste rätt! Alla de bilder som ni väljer som någon produkt får ni också som en kopia för digital användning, utan någon extra kostnad. Väljer ni en serie med 3 bilder får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. 

Bilderna får ni i egen app. Därifrån kan ni dela med släkt och vänner, i sociala medier eller använda som bakgrundsbild på mobilen. Appen kan laddas ner obegränsat antal gånger och bilderna försvinner inte  i kamerarullen eller glöms bort på en hårddisk i en byrålåda. 

Dessutom sparar jag de högupplösta digitala bilderna om ni vill återkomma med ytterligare beställning i framtiden och ni slipper stressen över att säkerhetskopiera och spara på korrekt sätt. 

Lite om mig

Inte bara en vanlig fotograf

Blomälskande (dahlianörd) och barnkär resefantast som är en sucker för äventyr. Jag är tokig i kokos, älskar att gå barfota, skriver listor på allt möjligt (mest för att det är så tillfredställande att bocka av) och har kattbjörn som favoritdjur.

Jag fotar barn på ett lekfullt sätt med avskalad rekvisita/miljöer för tidlösa foton. Gärna med levande blommor och trädetaljer som rekvisita. 

Mitt mål är att ge dig en helhetsupplevelse och det enda du ska hålla reda på är att komma i (någorlunda) rätt tid till fotograferingen. 

Släpp stressen kring busiga barn, servetter till snoriga näsor, fina fotokläder och att faktiskt framkalla era bilder efteråt – I´ve got your back!

Vi är en perfekt match
om du vill...

Vanliga frågor

Så snart som möjligt, men minst 1-2 månader innan önskad tid. Ibland har jag lediga tider med kortare varsel än så, så såklart kan du skicka en förfrågan även om du önskar en fotografering närmre i tiden. 

Jag utgår från Kattarp, mellan Ängelholm och Helsingborg, och erbjuder utomhusfotografering i nordvästra Skåne. Det finns en hel del riktigt fina smultronställen som jag delar med mig av till er. Ni får gärna ha önskemål om typ av miljö (t.ex. skog, äng, hav, blommor o.s.v.). När det handlar om fotoplatser är det alltid ljuset som är prio. Att hitta bra fotoplater ingår i min professionalitet och du kan känna dig helt lugn inför bästa förutsättningarna för fina foton.

Fotograferingen kostar 1.100 kr. I det priset ingår upp till 1,5 h fotografering och allt kringarbete såsom urval, redigering, bildspel, bildvisning m.m. Bilder och produkter köpes sedan separat. Det skiljer i pris beroende på vad ni väljer, se från-priser på utvalda produkter lite längre upp på denna sidan. I samband med er förfrågan (fyll i formulär längst ner på denna sidan) får ni produkt- och prisguide. Det går även bra att skapa ett paket i förväg, om ni vill veta exakt vad det landar på innan bokning. Jag lovar att vi hittar en lösning som passar er budget. 

Vid en syskon- eller familjefotografering utomhus rekommenderar jag att familjens yngsta medlem kan gå själv, alltså från ca 1 år. Jag fotar vanligtvis barn upp till ca 6 år. Det finns inte riktigt någon ”bästa ålder” för fotografering, alla tider under ett barns uppväxt är värt att föreviga. Fotograferingen och lekar anpassas efter ålder på barnet/barnen. 

Inför vårt bokade datum hörs vi av, 1-2 dagar innan. Detta är för att checka av vädret och att allt är under kontroll. Vid dåligt fotoväder bokar vi om tiden, utan några extra avgifter. Jag tar endast emot ett begränsat antal familjer i månaden för att ha möjlighet att erbjuda denna flexibilitet och har alltid ett nytt datum att erbjuda er inom max 1 vecka. 

Ja, tillsammans med alla bilder som ni väljer som produkter får ni också samma bild som en kopia för digital användning i sociala medier, bakgrundsbild på mobilen eller liknande. T.ex. om ni väljer en serie med 3 foton får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. Dessa digitala bilder får ni utan någon extra kostnad. 

En personlig historia

Jag förlorade min pappa i cancer i februari 2023. Jag har alltid uppskattat foto på honom och mig tillsammans, men det blev en ögonöppnare hur extremt viktiga de är nu. Förutom minnena så är det den absolut starkaste kopplingen till honom. Det handlar inte om hur han SER ut, det kommer jag alltid minnas ändå. Det handlar om att fotona hjälper mig att minnas allt runtomkring. Hur han doftade, hur det kändes att krama honom, hur han lät när han skrattade eller hans rörelsemönster. Och hur ser jag själv ut då? Skulle jag haft ”finare” kläder, fixat håret, varit lite mer solbränd? Nej, det är  helt orelevant! Det handlar om att det är han och jag, tillsammans.

Såklart (!) behöver ingen gå bort för att du ska uppskatta bilder på familjen eller dina barn. Min poäng är att fotona kommer för alltid vara en tidskapsel för något som inte är för evigt. Dina små barn kommer bli stora barn, stora barn som som sedermera blir vuxna. Den bebisdoften, busiga grimasen eller tokskrattet från tårna som ditt barn gör nu kommer blekna med tiden, hur självklart det än är nu. 

Jag kan med 100% säkerhet garantera att ditt framtida jag kommer tacka dig för det beslutet du tar just nu, beslutet att faktiskt boka den där fotograferingen. 

Detta ingår i din

Familje- eller barnfotografering utomhus

1.100 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel här. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan fotografering utomhus

Semesterstängt 17 juni – 1 augusti. 
Svar på mail kan dröja lite längre under denna period. 

Lediga tider i JUNI
Fullbokad
Lediga tider i Juli
Fullbokad
Lediga tider i augusti
4 st
Lediga tider i september
5st