Smash the Cake

1-årsfotografering i Helsingborg

"Hur ska jag fira mitt barns 1-årsdag?"

självklart med en smash the cake-fotografering

Ditt barn börjar närma sig 1 år, hur gick det till egentligen? Tiden går så fort…bla, bla, bla. Men – tiden går väl snabbare med barn, eller? 

Okej, ska vi vara ärliga anar jag att det har det varit ett helt gäng med sömnlösa nätter, inte-få-gå-på-toa-ifred och tröstande? Kan vi också enas om att din lille marodör har golvat dig med kärlek sedan dag 1 och att du varje dag kämpar med att kapsla in varenda litet ögonblick innan det är förbi!

Det är något alldeles extra speciellt med just 1 år, en riktig milstolpe och ett perfekt sätt att uppmärksamma det är med en fotografering. Jag kan varmt rekommendera att göra en 1-årsfotografeirng med Smash the Cake för extra ”kalasiga” foton. Jag erbjuder en stressfri och lekfull fotografering som är en grymt rolig upplevelse för hela familjen. 

Bakom kulisserna - 1-årsfotografering i studio

Vad händer egentligen under en fotografering? Här i videon får du vara en fluga på väggen under en 1-årsfotografering med en liten twist på Smash the Cake som istället är med donuts. 

Tänk om mitt barn är på dåligt humör

Såklart bokar vi in en tid när det är bäst förutsättningar för fotografering. Alltså när ditt barn ofta är pigg och glad. Men såklart kan det slå fel också. Men jag har träffat tusentals barn genom åren och har en hel del trix för att vända humöret. Det finns alltid tid under fotograferingen att ta en paus, leka lite eller kanske en matpaus. Om det är så att inget, mot alla odds, funkar och det bara en är ledsen och missnöjd 1-åring så erbjuds ni en ”glada barn-garanti” som helt enkelt innebär att ni får en ny fotografering. Mer info finns längre ner på sidan. 

Om inget funkar erbjuds ni att ta del av glada barn-garantin,
läs mer längre ner på sidan

Att inte hitta fina kläder gör mig orolig

I samband med  er förfrågan får ni en guide med info om kläder och i vid bokning får ni ännu mer konkreta tips. Generellt kan man säga att enkelt är ofta bäst. Neutrala toner eller pastellfärger och undvik stora tryck/mönster. Vid en Smash the Cake fotografering är det vanligt att ha 2 olika outfits under de vanliga bilderna och sedan ytterligare 1 till själva tårtan, oftast i bar överkropp med bara kjol eller shorts/byxor. 

Du har fri tillgång till lånegarderoben,
med mycket att välja på för barn mellan 6-15 månader.

Kommer investeringen motsvara mina förväntningar?

Inför er fotografering får ni svara på några frågor angående speciella tankar kring färger, tema, speciella blommor/ballonger/rekvisita, stil på tårta o.s.v. Ni har även möjlighet att skicka över foton som ni tycker extra bra om. När ni väl kommer till fotograferingen kikar vi också på plats om det är några speciella idéer som dykt upp. Detta är för att göra det så personligt och rätt som möjligt för just er. (Såklart hjälper jag er med detta om ni inte har en klar bild från början vad ni vill ha för stil på er fotografering).  

Fotograferingen blir alltid efter era önskemål,
så att det blir personligt för just er

13 år

Som heltidsfotograf

Egen

printstudio & ramverkstad

Utbildar

fotografer inom barnfoto

1000+

fotograferingar i bagaget

Klassiska 1-årsfoton och tårtsmash

En 1-årsfotografering med Smash the Cake är ca 1 timme. Under den tiden tar vi först klassiska 1-årsfoton, både mer avskalat och neutralt och med mer rekvisita. Fotograferingen avslutas sedan med tårtkalas, vanligtvis sista 15-20 minuterna. Då är det ofta med mer kalas-känsla med ballonger och/eller blommor (eller såklart mer avskalat om ni har önskemål om det). 

Detta gör att ni alltid får det bästa av 2 världar och behöver inte välja mellan klassiskt och bus. 

"Dessa bilder kommer vi alltid ha som minne från denna tiden"

”Det blev bättre än vad jag trodde. Du hade så bra hand med Ellie och fångade hennes personlighet i bilderna på ett sätt som vi aldrig hade lyckats själva. Du lät oss föräldrar vara väldigt delaktiga i processen och det gjorde att bilderna blev ännu bättre än vad vi vågade hoppas på.”

- Kajsa Kjellerup

Nöjda barn-garanti

Förutom att det alltid är fri ombokning om barnen eller ni vuxna blir sjuka så ingår även en nöjda barn-garanti. Ibland har även barn en dålig dag och det är bara tårar och allt blir fel. 

Skulle ditt barn vara så lessen/arg att det inte går att få till några foton som ni är nöjda med erbjuds ni en ny fotografering, helt utan extra kostnad – bra va!

Garantin behöver åberopas inom 7 dagar efter bildvisning och gäller samma typ av fotografering. Det går inte att byta mot presentkort eller kontanter/återbetalning. Om du önskar använda garantin, skickar du bara ett mail till mig inom 7 dagar med beskrivning varför ni inte är nöjda, så bokar vi in ett nytt datum.

Såhär går det till

Förfrågan

Längst ner på denna sidan fyller ni i formuläret med er förfrågan. jag svarar via mail med all info, priser och lediga tider. 

Tycker ni att allt känns bra bokar vi in en tid. Tänk på att välja en tid när ditt barn är som piggast och gladast för bäst förutsättningar för bra humör. 

Fotografering

Ni kommer till studion på vår bestämda tid. Nu bekantar jag mig mer med ert barn och vi kikar på kläder/rekvisita. 

Fotograferingen startar med klassiska 1-årsfoton för att sedan avslutas med en busig Smash the Cake.

Bildvisning

Efter 1-2 veckor ses vi i studion igen för en bildvisning när ni får se era bilder i ett vackert bildspel. 

Ni väljer nu ut era favoriter och får personlig guidning till olika produkter och varianter för att passa just ert hem och önskemål bäst.

Upphämtning

Efter att ni har gjort er beställning startar jag med produktion av den. Beroende på vad ni beställt dröjer det vanligtvis 2-5 veckor. 

Jag hör av mig när det är klart så att ni kan hämta (eller få det skickat med post) och ni kan direkt hänga upp era tavlor på väggen eller mysa ihop i soffan och titta i ert album.

Detta ingår i din

1-årsfotografering med Smash the Cake

1.700 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel lite längre ner. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan 1-årsfotografering
med Smash the Cake

Semesterstängt 17 juni – 1 augusti. 
Svar på mail kan dröja lite längre under denna period. 

Lediga tider i JUNI
Fullbokad
Lediga tider i Juli
Fullbokad
Lediga tider i augusti
4 st
Lediga tider i september
5st

Produkter i urval

Under er bildvisning har ni förmånliga rabatter på produkter, mellan 10-25%

Väggförstoring

En klassisk förstoring för väggen. Dina foton lamineras med ett speciellt fotolaminat för att vara skyddade mot smuts, damm och fettfläckar från fingrar. Detta gör att du slipper ha glas i dina ramar och därmed slipper fula reflektioner. Dessutom är fotot monterat på tjockare kartong för stabilitet och hållbarhet. 

Kan köpas separat eller färdigt inkl. ram. 

Väggförstoringar från 850 kr
Ramar från 1.310 kr

Fotoblock

En avskalad och tidlös look för tavlor. Detta är foton som fästs på träplattor, utan övrig ram, för att direkt hängas på väggen. Precis som inramade tavlor har även dessa det skyddande laminatet, som till och med  går att torka av med en fuktig trasa. Finns med vita kanter eller med träkanter. 

Finns både som färdiga moduler, möjlighet att skapa egen modul eller separata block. 

Enstaka block från 850 kr
Serier från 2.700 kr

Album/fotobok

Du kan välja mellan olika fotoböcker och album. Mindre och lite enklare (som är perfekt present till släkt eller vänner) eller stora och lyxiga med tjocka sidor.

En uppsjö av olika omslag i flera färger och tyger för att göra det personligt och för att passa just ert hem.

Fotobok Mini från 1.800 kr
Album LYX från 4.700 kr
Dragspelsalbum från 3.300 kr

Linnebox

Till denna boxen väljer du ut 10 favoritfoton som lamineras och monteras på kartong. Dessa kan sedan stå på tavellist/hylla eller ramas in. Perfekt att välja till något foto extra att ge bort. Såklart kan de också förvaras i boxen, som blir en riktigt fin inredningsdetalj

Välj valfri text eller symbol på framsidan. T.ex. namn och/eller datum.

Linnebox från 4.400 kr 

Digitala bilder ingår

Yes, det stämmer! Alla de bilder som ni väljer som någon produkt får ni också som en kopia för digital användning, utan någon extra kostnad. Väljer ni en serie med 3 bilder får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. 

Bilderna får ni i egen app. Därifrån kan ni dela med släkt och vänner, i sociala medier eller använda som bakgrundsbild på mobilen. Appen kan laddas ner obegränsat antal gånger och bilderna försvinner inte  i kamerarullen eller glöms bort på en hårddisk i en byrålåda. 

Dessutom sparar jag de högupplösta digitala bilderna om ni vill återkomma med ytterligare beställning i framtiden och ni slipper stressen över att säkerhetskopiera och spara på korrekt sätt. 

Lite om mig

Inte bara en vanlig fotograf

Blomälskande (dahlianörd) och barnkär resefantast som är en sucker för äventyr. Jag är tokig i kokos, älskar att gå barfota, skriver listor på allt möjligt (mest för att det är så tillfredställande att bocka av) och har kattbjörn som favoritdjur.

Jag fotar barn på ett lekfullt sätt med avskalad rekvisita/miljöer för tidlösa foton. Gärna med levande blommor och trädetaljer som rekvisita. 

Mitt mål är att ge dig en helhetsupplevelse och det enda du ska hålla reda på är att komma i (någorlunda) rätt tid till fotograferingen. 

Släpp stressen kring busiga barn, servetter till snoriga näsor, fina fotokläder och att faktiskt framkalla era bilder efteråt – I´ve got your back!

Vi är en perfekt match
om du vill...

Rundtur i studion

Studion ligger i Kattarps f.d. församlingshem. Här finns stora, ljusa lokaler som nu är perfekt anpassat för små barn och fotografering.
Häng med på en rundtur här i videon nedan. 

Smash the Cake-fotografering utomhus

Under de varmare månaderna går det faktiskt jättebra att göra en fotografering utomhus. En vanlig 1-årsfotografering går att göra utomhus året om, men eftersom tårtdelen ofta är mer stillasittande och avklädd krävs det att det är varmt ute. 

Bara säg till om du är sugen på en Smash the Cake utomhus så berättar jag mer. 

Vanliga frågor

Så snart som möjligt, men minst 1-2 månader innan önskad tid. Ibland har jag lediga tider med kortare varsel än så, så såklart kan du skicka en förfrågan även om du önskar en fotografering närmre i tiden. 

I studion som ligger i Kattarp, rättså exakt mellan Ängelholm och Helsingborg. Här är en stor grusplan utanför och lätt att parkera. 

Det går också att göra en Smash the Cake utomhus under de varmare månaderna, se fliken här nedanför för mer info. 

Yes, har du barn som fyller 1 under de varmare sommarmånaderna går det fint att göra en fotografering utomhus. Skriv i din förfrågan om du är intresserad av det så berättar jag mer. 

P.S. Se hur det kan se ut i videon här ovanför på sidan.

I priset för fotograferingen ingår upp till 1,5 h fotografering och allt kringarbete såsom urval, redigering, bildspel, bildvisning m.m. I Smash the Cake ingår även tårta i valfri färg samt rekvisita som köps in specifikt till er såsom t.ex. levande blommor och/eller ballonger. Bilder och produkter köpes separat. Se från-priser på utvalda produkter längre upp på denna sidan. I samband med er förfrågan får ni produkt- och prisguide. Det går även bra att skapa ett paket i förväg, om ni vill veta exakt vad det landar på innan bokning. Jag lovar att vi hittar en lösning som passar er budget. 

1-årsfotografering med Smash the Cake 1.700 kr 

Ja, såklart!

En 1-årsfotografering kommer dock vara fokus på just 1-åringen, men går jättebra att ta någon syskonbild också

Duktiga Linda på Bakluckan bakar tårtorna till mina Smash the Cake-fotograferingar. Hon kan baka fritt från de flesta allergener MEN det bakas i samma kök som alla andra bakverk och kan därför inte garantera 100% säkerhet. Är ditt barn väldigt känslig är det bättre att ni antingen tar med egen tårta (och då såklart får det avdraget på priset) eller helt enkelt gör en vanlig 1-årsfotografering utan tårta. 

Ett alternativ kan också vara Blomsterbad som avslut på en fotografering. Det kan också pyntas kalasigt och fint för att uppmärksamma 1 år men utan risk för att ditt barn får en allergisk reaktion.

Att både barn och vuxna blir sjuka kan man såklart inte styra över. Men det är alltid bättre att boka om, halvkrassliga barn (eller vuxna) blir inte bra på bild. 

Ni erbjuds alltid fri ombokning, även om det är med kort varsel. Jag tar endast emot ett begränsat antal familjer i månaden för att ha möjlighet att erbjuda denna flexibilitet och har alltid ett nytt datum att erbjuda er inom max 1 vecka. 

Ja, tillsammans med alla bilder som ni väljer som produkter får ni också samma bild som en kopia för digital användning i sociala medier, bakgrundsbild på mobilen eller liknande. T.ex. om ni väljer en serie med 3 foton får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. Dessa digitala bilder får ni utan någon extra kostnad. 

En personlig historia

Jag förlorade min pappa i cancer i februari 2023. Jag har alltid uppskattat foto på honom och mig tillsammans, men det blev en ögonöppnare hur extremt viktiga de är nu. Förutom minnena så är det den absolut starkaste kopplingen till honom. Det handlar inte om hur han SER ut, det kommer jag alltid minnas ändå. Det handlar om att fotona hjälper mig att minnas allt runtomkring. Hur han doftade, hur det kändes att krama honom, hur han lät när han skrattade eller hans rörelsemönster. Och hur ser jag själv ut då? Skulle jag haft ”finare” kläder, fixat håret, varit lite mer solbränd? Nej, det är  helt orelevant! Det handlar om att det är han och jag, tillsammans.

Såklart (!) behöver ingen gå bort för att du ska uppskatta bilder på familjen eller dina barn. Min poäng är att fotona kommer för alltid vara en tidskapsel för något som inte är för evigt. Dina små barn kommer bli stora barn, stora barn som som sedermera blir vuxna. Den bebisdoften, busiga grimasen eller tokskrattet från tårna som ditt barn gör nu kommer blekna med tiden, hur självklart det än är nu. 

Jag kan med 100% säkerhet garantera att ditt framtida jag kommer tacka dig för det beslutet du tar just nu, beslutet att faktiskt boka den där fotograferingen. 

Detta ingår i din

1-årsfotografering med Smash the Cake

1.700 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel här. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan 1-årsfotografering
med Smash the Cake

Semesterstängt 17 juni – 1 augusti. 
Svar på mail kan dröja lite längre under denna period. 

Lediga tider i JUNI
Fullbokad
Lediga tider i Juli
Fullbokad
Lediga tider i augusti
4 st
Lediga tider i september
5st