Blomsterbad

Fotografering i Helsingborg

Scrollar genom bilder i mobilen och funderar:

"Är min bebis världens gulligaste?"

Jag kan garantera att din bebis är alldeles för gullig för att inte ha massor av foton av ;-). 

Skämt åsido, i det där scrollandet bland foton av ditt barn inser du den klyschan – jäklar vad snabbt tiden har gått sen hen föddes! Var det inte precis som du var gravid?! Det är en ständig kamp att hänga med i utvecklingen, minnas alla roliga saker ditt barn gör, komma ihåg alla tokiga grimaser och ansiktsuttryck. 

Jag träffar så många föräldrar som ångrar att de inte förevigat fler milstolpar i sitt barns liv med professionella foton. Gör inte samma misstag du också

När ditt barn har lärt sig sitta själv (vanligtvis runt 7-8 månader) är det perfekt tid för fotografering. Det blir stor variation och så mycket personlighet i denna lilla mini-människa. Jag kan varmt rekommendera att kombinera er vanliga sitter-fotografering med ett busigt Blomsterbad, läs mer här nere. 

Bakom kulisserna - Blomsterbadsfotografering utomhus

Vad händer egentligen under en fotografering? Här i videon får du vara en fluga på väggen under en barnfotografering med Blomsterbad. Denna gång under en fin sommarkväll utomhus. 

Är det säkert med blomsterbad?

Fokus och högsta prioritet när jag jobbar med barn, i alla fotograferingar, är såklart säkerhet för barnet. Just för en fotografering med Blomsterbad är det viktigt att ditt barn sitter stadigt själv. Dessutom så finns ALLTID jag eller någon av er vuxna nära under badet så att inte din lille kasar och skadar sig. Baljorna som erbjuds till bad är små och anpassade för barn. Ditt barn får på så sätt extra stöd från kanterna på baljan. 

Ditt barns säkerhet är alltid centralt och jag jobbar alltid på ett sätt som gör alla moment 100% säkra

Att välja fina fotokläder gör mig osäker

När du skickar en förfrågan kommer du få en guide med några tips för bra fotokläder och i samband med bokning får du personlig guidning om du fortfarande känner dig osäker. Generellt kan man säga att enkelt ofta är rätt. Tänk neutrala färger eller pastelltoner och utan stora tryck eller texter. Enfärgat är alltid ett säkert kort men även småmönstrat funkar fint. Vanligt är att ha 1-2 outfits under de vanliga fotona och sedan är badet oftast naket. 

Du har fri tillgång till lånegarderoben,
med mycket att välja på för barn mellan 6-15 månader.

Jag är orolig över att det blir en dyr investering

En fotografering är ofta en stor investering, men behöver inte bli väldigt kostsam. Jag har inga färdiga paket, för att du inte ska vara bunden till några produkter du ändå inte vill ha. Du väljer helt själv vad som passar dig bäst och det finns alternativ för olika budget. Såklart får du alla priser innan bokning och vi kan också göra ett färdigt paket innan om du vill veta exakt kostnad i förväg. 

Använd gärna delbetalning. Dela på valfritt antal månader upp till max 12, utan ränta eller andra extra avgifter.

13 år

Som heltidsfotograf

Egen

printstudio & ramverkstad

Utbildar

fotografer inom barnfoto

1000+

fotograferingar i bagaget

Vad är egentligen Blomsterbad?

Jättebra fråga!

Du kanske har stött på det här under namnet ”Mjölkbad” också eftersom det ofta är vatten blandat med lite mjölk. Det är precis som det låter – ett bad med blommor i, och omkring, som rekvisita. Det är, som så mycket annat, en trend från USA och växer mer och mer i Sverige. Det finns fotografer som även gör detta med gravida, dock i större badkar då…haha. 

Ett bad i balja är perfekt för barn i denna åldern (ca 6-11 månader) för att de allra flesta barn älskar att bada. Det blir lekfullt och naturligt med plask och bus och ett superfint sätt att uppmärksamma denna gosiga bebistiden. 

Klassiska bebisfoton och blomsterbad

En bebisfotografering med Blomsterbad är ca 1 timme. Under den tiden tar vi först klassiska bebisfoton, både mer avskalat och neutralt och med mer rekvisita. Fotograferingen avslutas sedan med bad i balja, vanligtvis sista 15-20 minuterna. Då är det ofta med lite mer rekvisita och pynt med ballonger eller levande blommor (eller såklart mer avskalat och ni föredrar det). 

Detta gör att ni alltid får det bästa av 2 världar och behöver inte välja mellan klassiskt och bus. 

"Du förstod precis vad vi ville ha"

”Jag älskar att du förstod precis vad vi ville ha och vilken stil vi var ute efter. Det tycker jag är väldigt viktigt! Det sparar så mycket tid och vi behövde inte förklara så mycket. Du hade även all rekvisita som man ville ha och som är trendiga nu. 

Studion var väldigt mysig och hemtrevlig, och vi kände oss trygga där. Du jobbade väldigt proffsigt. Längtar redan till andra barnet så vi kan få göra detta igen :-).”

- nina Dang

Nöjda barn-garanti

Förutom att det alltid är fri ombokning om barnen eller ni vuxna blir sjuka så ingår även en nöjda barn-garanti. Ibland har även barn en dålig dag och det är bara tårar och allt blir fel. 

Skulle ditt barn vara så lessen/arg att det inte går att få till några foton som ni är nöjda med erbjuds ni en ny fotografering, helt utan extra kostnad – bra va!

Garantin behöver åberopas inom 7 dagar efter bildvisning och gäller samma typ av fotografering. Det går inte att byta mot presentkort eller kontanter/återbetalning. Om du önskar använda garantin, skickar du bara ett mail till mig inom 7 dagar med beskrivning varför ni inte är nöjda, så bokar vi in ett nytt datum.

Såhär går det till

Förfrågan

Första steget är att skicka in en förfrågan för fotografering, längst ner på denna sidan. Då svarar jag på mail mer mer info, priser och förslag på lediga tider. 

Känns allt bra för er bokar vi in en tid. Tänk på att välja en tid på dagen när ditt barn är pigg och glad för bäst förutsättningar för bra humör.

Fotografering

Vi ses i studion i Kattarp på vår bestämda tid. Vi pratar lite om hur det kommer gå till och kikar på kläder och rekvisita som ni vill använda. 

Fotograferingen startar med klassiska bebisfoton och avslutas sedan med ett busigt bad i balja.

Bildvisning

Efter fotograferingen, ca 1-2 veckor senare, ses vi igen i studion och ni får se era bilder för första gången i ett vackert bildspel med musik till. 

Ni väljer ut de ni tycker bäst om och får personlig guidning till bästa produkterna för just er och ert hem.

Upphämtning

Efter att ni har godkänt er beställning startar jag produktion av den. Beroende på vad ni beställt brukar det dröja 2-5 veckor innan det är klart. 

Jag hör av mig när det är redo att hämtas (eller om ni vill ha det skickat) och ni kan direkt hänga upp tavlor på väggen eller krypa ihop tillsammans och kika i ert album.

Detta ingår i din

Bebisfotografering med Blomterbad

1.500 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel lite längre ner. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan bebisfotografering
med Blomsterbad

Lediga tider i MAJ
Fullbokad
Lediga tider i Juni
1 st
Lediga tider i juli
Fullbokad
Lediga tider i Augusti
4 st

Produkter i urval

Under er bildvisning har ni förmånliga rabatter på produkter, mellan 10-25%

Väggförstoring

En klassisk förstoring för väggen. Dina foton lamineras med ett speciellt fotolaminat för att vara skyddade mot smuts, damm och fettfläckar från fingrar. Detta gör att du slipper ha glas i dina ramar och därmed slipper fula reflektioner. Dessutom är fotot monterat på tjockare kartong för stabilitet och hållbarhet. 

Kan köpas separat eller färdigt inkl. ram. 

Väggförstoringar från 850 kr
Ramar från 1.310 kr

Fotoblock

En avskalad och tidlös look för tavlor. Detta är foton som fästs på träplattor, utan övrig ram, för att direkt hängas på väggen. Precis som inramade tavlor har även dessa det skyddande laminatet, som till och med  går att torka av med en fuktig trasa. Finns med vita kanter eller med träkanter. 

Finns både som färdiga moduler, möjlighet att skapa egen modul eller separata block. 

Enstaka block från 850 kr
Serier från 2.700 kr

Album/fotobok

Du kan välja mellan olika fotoböcker och album. Mindre och lite enklare (som är perfekt present till släkt eller vänner) eller stora och lyxiga med tjocka sidor.

En uppsjö av olika omslag i flera färger och tyger för att göra det personligt och för att passa just ert hem.

Fotobok Mini från 1.800 kr
Album LYX från 4.700 kr
Dragspelsalbum från 3.300 kr

Linnebox

Till denna boxen väljer du ut 10 favoritfoton som lamineras och monteras på kartong. Dessa kan sedan stå på tavellist/hylla eller ramas in. Perfekt att välja till något foto extra att ge bort. Såklart kan de också förvaras i boxen, som blir en riktigt fin inredningsdetalj

Välj valfri text eller symbol på framsidan. T.ex. namn och/eller datum.

Linnebox från 4.400 kr 

Digitala bilder ingår

Yes, det stämmer! Alla de bilder som ni väljer som någon produkt får ni också som en kopia för digital användning, utan någon extra kostnad. Väljer ni en serie med 3 bilder får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. 

Bilderna får ni i egen app. Därifrån kan ni dela med släkt och vänner, i sociala medier eller använda som bakgrundsbild på mobilen. Appen kan laddas ner obegränsat antal gånger och bilderna försvinner inte  i kamerarullen eller glöms bort på en hårddisk i en byrålåda. 

Dessutom sparar jag de högupplösta digitala bilderna om ni vill återkomma med ytterligare beställning i framtiden och ni slipper stressen över att säkerhetskopiera och spara på korrekt sätt. 

Lite om mig

Inte bara en vanlig fotograf

Blomälskande (dahlianörd) och barnkär resefantast som är en sucker för äventyr. Jag är tokig i kokos, älskar att gå barfota, skriver listor på allt möjligt (mest för att det är så tillfredställande att bocka av) och har kattbjörn som favoritdjur.

Jag fotar barn på ett lekfullt sätt med avskalad rekvisita/miljöer för tidlösa foton. Gärna med levande blommor och trädetaljer som rekvisita. 

Mitt mål är att ge dig en helhetsupplevelse och det enda du ska hålla reda på är att komma i (någorlunda) rätt tid till fotograferingen. 

Släpp stressen kring busiga barn, servetter till snoriga näsor, fina fotokläder och att faktiskt framkalla era bilder efteråt – I´ve got your back!

Vi är en perfekt match
om du vill...

Rundtur i studion

Studion ligger i Kattarps f.d. församlingshem. Här finns stora, ljusa lokaler som nu är perfekt anpassat för små barn och fotografering.
Häng med på en rundtur här i videon nedan. 

Foto + video = tokfint!

I din fotografering ingår det en film/bildspel med alla de utvalda bilderna (ca 20-25 st) men även klipp med rörlig video

Alla föräldrar ÄLSKAR det här, och jag fattar varför! Det är något speciellt med att få med ditt barns gulliga rörelsemönster och kroppsspråk som video och kanske även någon rolig grimas eller skratt. 

Se exempel på hur det kan se ut i viden här intill. 

Vanliga frågor

Så snart som möjligt, men minst 1-2 månader innan önskad tid. Ibland har jag lediga tider med kortare varsel än så, så såklart kan du skicka en förfrågan även om du önskar en fotografering närmre i tiden. 

Blomsterbad passar bäst för barn som sitter stadigt själva men inte går än, alltså mellan ca 6-11 månader. Dock så går det att göra även med barn upp mot 15 månader, men då med lite extra koll så att barnet inte reser sig i badet och halkar. Det finns alltid en vuxen nära som ”vaktar”. 

I studion som ligger i Kattarp, rättså exakt mellan Ängelholm och Helsingborg. Här är en stor grusplan utanför och lätt att parkera. 

Det går också att göra en Blomsterbadsfotografering utomhus under de varmare månaderna, se fliken här nedanför för mer info. 

Yes, har du barn som är i rätt ålder under sommarmånaderna går det jättebra att fotas utomhus. Fotograferingen sker då i trädgården eller ängen som ligger intill studion, detta för närhet till vatten. 

P.S. Se hur det kan se ut med fotografering utomhus med videon som ligger nästan längst upp på denna sidan (klicka här för att komma dit). 

I priset för fotograferingen ingår upp till 1,5 h fotografering och allt kringarbete såsom urval, redigering, bildspel, bildvisning m.m. I Blomsterbad ingår även levande blommor som köps in specifikt för er fotografering. Såklart kan ni ha önskemål om färger, sorter eller stil. Bilder och produkter köpes separat. Se från-priser på utvalda produkter längre upp på denna sidan. I samband med er förfrågan får ni produkt- och prisguide. Det går även bra att skapa ett paket i förväg, om ni vill veta exakt vad det landar på innan bokning. Jag lovar att vi hittar en lösning som passar er budget. 

Bebisfotografering med Blomsterbad 1.500 kr 

Ja, såklart!

Själva badet är endast med er minsting men under de vanliga fotona innan går det jättebra att ta syskon- eller familjebilder också. 

Ja, som standard är det så. Dock inte så mycket, det är ca 80% vatten och 20% mjölk. 
Vill ni endast ha vatten går det såklart bra också.

Vid eventuell allergi går det som sagt att vara helt utan mjölk och bara ha vatten i badet eller allergivänliga alternativ. Bara meddela läget så hittar vi en lösning som funkar för just ditt barn. 

Att både barn och vuxna blir sjuka kan man såklart inte styra över. Men det är alltid bättre att boka om, halvkrassliga barn (eller vuxna) blir inte bra på bild. 

Ni erbjuds alltid fri ombokning, även om det är med kort varsel. Jag tar endast emot ett begränsat antal familjer i månaden för att ha möjlighet att erbjuda denna flexibilitet och har alltid ett nytt datum att erbjuda er inom max 1 vecka. 

Ja, tillsammans med alla bilder som ni väljer som produkter får ni också samma bild som en kopia för digital användning för sociala medier, bakgrundsbild på mobilen eller liknande. T.ex. om ni väljer en serie med 3 tavlor får ni även dessa 3 som digitala, väljer ni ett album med 20 bilder får ni även dessa 20 som digitala o.s.v. Dessa digitala kopior är utan någon extra kostnad. 

En personlig historia

Jag förlorade min pappa i cancer i februari 2023. Jag har alltid uppskattat foto på honom och mig tillsammans, men det blev en ögonöppnare hur extremt viktiga de är nu. Förutom minnena så är det den absolut starkaste kopplingen till honom. Det handlar inte om hur han SER ut, det kommer jag alltid minnas ändå. Det handlar om att fotona hjälper mig att minnas allt runtomkring. Hur han doftade, hur det kändes att krama honom, hur han lät när han skrattade eller hans rörelsemönster. Och hur ser jag själv ut då? Skulle jag haft ”finare” kläder, fixat håret, varit lite mer solbränd? Nej, det är  helt orelevant! Det handlar om att det är han och jag, tillsammans.

Såklart (!) behöver ingen gå bort för att du ska uppskatta bilder på familjen eller dina barn. Min poäng är att fotona kommer för alltid vara en tidskapsel för något som inte är för evigt. Dina små barn kommer bli stora barn, stora barn som som sedermera blir vuxna. Den bebisdoften, busiga grimasen eller tokskrattet från tårna som ditt barn gör nu kommer blekna med tiden, hur självklart det än är nu. 

Jag kan med 100% säkerhet garantera att ditt framtida jag kommer tacka dig för det beslutet du tar just nu, beslutet att faktiskt boka den där fotograferingen. 

Detta ingår i din

Bebisfotografering med Blomsterbad

1.500 kr

Inga digitala bilder eller produkter ingår i priset. 
Se prisexempel här. Fullständig prislista fås i samband med förfrågan. 

Bokningsförfrågan bebisfotografering
med Blomsterbad

Lediga tider i MAJ
Fullbokad
Lediga tider i Juni
1 st
Lediga tider i juli
Fullbokad
Lediga tider i Augusti
4 st