Barn/Familj

Minnen för livet

Naturliga barnfoton med äkta känslor

En barnfotografering ska vara rolig, för hela familjen. Hos Fotograf Lotta Johansson ligger fokus på att få fram äkta känslor hos barnen framför falska leenden och stela poser. Vi leker och busar under fotograferingen vilket leder till naturliga foton. De små och stora ögonblicken av kärlek som är speciellt för just er familj fångas på bild.

Se tidigare fotograferingar

Om Lotta

Optimistisk som få och ser något positivt i allt. Uppväxt i Ängelholm i Skåne men bor numera i Helsingborg. Har jobbat som fotograf sedan augusti 2011 och har hundratals barn- och familjefotograferingar i bagaget.

När jag fotar barn får jag ofta nypa mig i armen och påminna mig själv om att det faktiskt är mitt jobb, det är ett privilegium. Jag älskar barns sätt att vara naturliga och precis som de är. Visst kan det vara en utmaning att fota barn som kanske inte alltid gör som man vill, men visst är det väl det som är charmen med barn, man vet aldrig riktigt vad som väntar.

Jag brinner för avslappnade barnfoton som känns genuina och naturliga - bilder som skapar minnen för livet. För mig är det viktigt att få både er vuxna och barnen att slappna av framför kameran och försöker att nå fram dit genom glädje och bus under fotograferingen.

Jag kommer att passa er extra bra om:

- Ni vill ha naturliga ögonblicksbilder som fångar ditt barn precis som han eller hon är

- Ni gillar genuina bilder där skratt varvas med allvarligare uttryck

- Ni vill ha en glad och tillmötesgående fotograf som är ytterst lyhörd för era önskemål innan och under fotograferingen

Galleri

Här är några utvalda favoriter, fler bilder finns att se under "Portfolio" i menyn.

"En väldigt duktig fotograf, proffsig, trevligt bemötande och väldigt bra hand med småbarn. Vi är så nöjda med bilderna på vår lilla dotter, superfina. Kan varmt rekommendera Lotta."

- Jennie & Melvin

Information

Allt du behöver veta

Info barnfotografering

Är ni intresserade av att boka in en barn- eller familjefotografering? Vad roligt i sådana fall!

Första steget är att ta kontakt med mig. Antingen i formuläret lite längre ner på denna sida eller skriv ett mail till mig på lotta@studiokontrast.se.

Fundera över när det passar bäst med fotografering. Vardag eller helg? Förmiddag eller eftermiddag (läs: när är ditt barn som piggast och gladast)? Utifrån detta så kommer vi fram till en dag och tid som passar.

Under högsäsong (april-juni samt aug-nov) är väntetid för fotografering runt 2-3 veckor. Under lågsäsong går det oftast att få en tid inom 1 vecka (beroende på hur flexibla ni är såklart).
Försök att undvika kläder med starka färger. Ljusa pastell- och naturfärger funkar bättre då de inte tar fokus från er eller era barn.
Undvik också kläder med stora tryck och mönster, det blir ofta inte så bra vid en eventuell förstoring. Tänk också på att välja strumpor som inte "sticker iväg" i färg. Ta gärna med ett par ombyten av kläder, både för variationen men även om det skulle hända någon "olycka".

Det finns ett mindre utbud av kläder och accessoarer till utlåning i studion. Se vad som finns här.
Plats
Först får ni fundera över om ni vill att fotograferingen ska vara inne i studio eller utomhus. Det finns också möjlighet att jag kommer hem till er och gör en "Mitt i vardagen"-fotografering, läs mer om det här. Väljer ni att vara inomhus så kommer ni till min studio i Kattarp (mellan Ängelholm och Helsingborg). Vill ni vara utomhus så finns massor av platser att välja på. Självklart ska ni fotas på en plats som känns mest "ni". Är det stranden eller skogen? Eller kanske en äng eller vackert fält? Eller någon annan fundering? Jag hjälper er gärna och har ett gäng med smultronställen i hela Skåne.

Bästa tid för fotografering
Väljer ni att vara ute och det är en solig dag så är det som bäst ljus 1-2 timmar efter soluppgång eller innan solnedgång. Är det en molnig dag så är det som bäst ljus mitt på dagen.
Ca 1-2 veckor efter er fotografering så kommer ni på en bokad bildvisning i studion. Här får ni nu se era bilder och få möjlighet att kika på olika produkter. Jag hjälper er med ert urval och guidar er till vad som passar bäst för just er. I sortimentet finns olika typer av album/fotoböcker, tavlor, ramar, fine-art printar m.m.

Leveranstid av produkter ligger vanligtvis på 2-4 veckor från bildvisningstillfället.
Alla åldrar har såklart sin charm, men det finns absolut åldrar som är bättre och sämre.

0-3 månader: Jag fotar inte barn under 3 månader i studio utan hänvisar då istället till mitt koncept "Mitt i vardagen" som är en hemma-hos-fotografering. Läs mer om det här.
3-6 månader: Ditt barn börjar bli starkare i kroppen och har lättare att hålla upp huvudet själv. I denna ålder blir det väldigt fina "klassiska" babyfoton.
6-10 månader: Ditt barn i denna åldern är underbart! Han eller hon har hittat sina fötter, sitter (eller är i alla fall på god väg) själv och har nära till skratt.
10-24 månader: Ditt barn rör sig betydligt mer - står, går och kanske till och med springer. Denna typen av fotograferingar blir ofta svettiga, men bilderna brukar bli fantastiska!
Från 2 år: Ditt barn börjar bli större och utomhusfotograferingar passar extra bra för dessa lite "äldre" barn. Blyghet är vanligt men med hjälp av mycket lek och bus så brukar resultatet bli både allvarliga uttryck och tokskratt.

Priser – barn och familj

Endast fotografering

- Fotografering ca 1 timme (i studio eller utomhus)
- Bildvisning med personlig service
- Bildspel med musik (se exempel här)

900 kr

Fotografering inkl. digitala bilder

- Fotografering ca 1 timme (i studio eller utomhus)
- Bildvisning med personlig service
- Bildspel med musik (se exempel här)
- 5 st högupplösta digitala bilder

2500 kr

Vid fotografering "on-location" tillkommer körersättning med 40 kr/mil T/R Kattarp. Är fotograferingen på en helgdag eller efter kl. 17 på vardagar som tillkommer 500 kr.

Bokningsförfrågan

Skicka!