Lekfull och avslappnad barnfotografering i Skåne

Tycker dina barn om att leka? Då har du kommit rätt!

Jag älskar barn och är specialiserad och utbildad inom nyfödd- och barnfotografering. 
Vid en fotografering hos mig får ditt barn busa och leka. Glöm stela leenden och positioner, jag fotar pricis som det är och jobbar för att få fram det där fantastiska och speciella med just din solstråle!

Välj om du vill komma till studion mellan Ängelholm och Helsingborg eller på valfri plats utomhus (självklart hjälper jag er gärna med plats, läs mer om detta lite längre ner på sidan).  

Sagt om Lotta

"En väldigt duktig fotograf, proffsig, trevligt bemötande
och väldigt bra hand med småbarn.
Vi är så nöjda med bilderna på vår lilla dotter, superfina.
Kan varmt rekommendera Lotta."

- Jennie & Melvin

Om Lotta

Optimistisk som få och ser något positivt i allt. Uppväxt i Ängelholm i Skåne men bor numera i Helsingborg. Har jobbat som fotograf sedan augusti 2011 och har hundratals barn- och familjefotograferingar i bagaget.

När jag fotar barn får jag ofta nypa mig i armen och påminna mig själv om att det faktiskt är mitt jobb! Jag älskar barns sätt att vara naturliga och precis som de är, och det är det jag vill fånga på bild. Att ni som föräldrar verkligen ska känna att tiden bevaras för alltid i fotona. 

Jag brinner för avslappnade barnfoton som känns genuina och naturliga - bilder som skapar minnen för livet. För mig är det viktigt att få både er vuxna och barnen att slappna av framför kameran och försöker att nå fram dit genom glädje och bus under fotograferingen.

Jag kommer att passa er extra bra om:

- Ni vill ha naturliga ögonblicksbilder som fångar ditt barn precis som han eller hon är

- Ni gillar genuina bilder där skratt varvas med allvarligare uttryck

- Ni vill ha en glad och tillmötesgående fotograf som är ytterst lyhörd för era önskemål innan, under och efter fotograferingen

Se tidigare fotograferingar

Sagt om Lotta

"Grymt duktig och vilket tålamod med barn ser fram emot våra nytagna bilder på vårt nya lilla tillskott i familjen ."

- Martina

Boka

Längst ner på denna sidan fyller du i en bokningsförfrågan. Jag svarar dig oftast inom 24 timmar (på vardagar) med förslag på datum för en fotografering. Vi bestämmer om ni vill fotas inne i studio eller utomhus och bestämmer i sådana fall plats. Du får sedan en checklista med saker som kan vara bra att tänka på inför din fotografering. 

Fotograferingen

Jag möter alltid barnen på deras nivå och har stor erfarenhet av att möta olika typer av barn. Oavsett om du har en blygis eller tuffing så kommer det att bli fina bilder. Jag har en stor portion tålamod och även din trotsiga 3-åring kommer fastna på bild. Under fotografeingen så leker vi fram naturliga och avslappnade bilder för att hålla i många generationer. 

Efter fotograferingen

Ca 1-2 veckor efter er fotografering så är ni välkomna på en bildvisningsmöte i studion i Kattarp, Helsingborg. Då får ni se ett vackert bildspel som jag har skapat av era bilder och ni har möjlighet att lägga er beställning. Ni får titta och känna på olika produkter och jag guidar er för att hitta vad som passar just ert hem bäst. 

Var ska vi fotograferas?

Skåne kryllar av fantastiska fotoplatser och jag har många smultronställen på min lista. Fundera över vad som passar er bäst? Lite mer klassiska porträtt i studio, havet/kusten, skogen, äng, hemma-hos eller någon helt annan tanke kanske? 

Här är några av mina favoritplatser. 

Studio

I den stora studion i Kattarp (mellan Ängelholm och Helsingborg) finns möjlighet till flera olika bakgrunder och vacker rekvisita. Studiofotografering passar extra bra till barn som ännu inte har lärt sig att gå. 
Se exempel på foton här...

Hemma-hos

Gillar du dokumentära foton som fångar livet hur det är - på riktigt? Då är det en hemma-hos-fotografering som är rätt för dig. Här finns också möjlighet till fina bilder på dig tillsammans med dina barn på ett avslappnat sätt. 
Se exempel på foton här...

Vid kusten

I stort sett längs med hela kusten i Skåne finns massor av fina ställen att fotograferas på. Några av mina favoriter är Sven Johns Udde i Ängelholm eller Arild i Höganäs kommun. 
Se exempel på foton här...

Säsong

Olika årstider kan erbjuda riktigt fina miljöer. T.ex. vitsippor på våren, blommande vallmofält i juni, höstfotografering bland färgglada löv eller kala vinterlandskap. Hör av dig så berättar jag mer.
Se exempel på foton här...

Information barnfotografering

BOKA DIN FOTOGRAFERING
Är ni intresserade av att boka in en barnfotografering? Vad roligt!

TID OCH DATUM
Ta kontakt med mig genom att fylla i formuläret lite längre ner på denna sidan. Jag svarar er oftast inom 24 timmar med mer information. Fundera över när det passar bäst med fotografering. Vardag eller helg? Förmiddag eller eftermiddag? Utifrån detta så kommer vi fram till en dag och tid som passar.

VÄNTETID
Under sommarhalvåret är väntetid för fotografering runt 2-3 veckor. Under vinterhalvåret går det oftast att få en tid inom 1 vecka (beroende på hur flexibla ni är såklart).

PLATS
Jag utgår från Kattarp (strax norr om Helsingborg). Vill ni göra en studiofotografering är det här som studion finns. Önskar ni en utomhusfotografering så bestämmer vi en plats där vi ses, kika gärna under "Var ska vi fotograferas?"-avsnittet lite längre upp.
VAD SKA VI HA PÅ OSS?
Försök att undvika kläder med starka färger. Ljusa pastell- och naturfärger funkar bättre då de inte tar fokus från er eller era barn. Undvik också kläder med stora tryck och mönster, det blir ofta inte så bra vid en eventuell förstoring. Tänk också på att välja strumpor som inte "sticker iväg" i färg. Ta gärna med ett par ombyten av kläder, både för variationen men även om det skulle hända någon "olycka".

LÅNA NÅGOT
Det finns ett mindre utbud av kläder och accessoarer till utlåning i studion. Se vad som finns här.
PLATS
Först får ni fundera över om ni vill att fotograferingen ska vara inne i studio eller utomhus.

Väljer ni att vara inomhus så kommer ni till min studio i Kattarp (mellan Ängelholm och Helsingborg). Där finns möjlighet till olika bakgrunder och rekvisita för att skapa bilder som passar just er.

Vill ni vara utomhus så finns massor av platser att välja på. Självklart ska ni fotas på en plats som känns mest "ni". Är det stranden eller skogen? Eller kanske en äng eller vackert fält? Eller någon annan fundering? Jag hjälper er gärna och har ett gäng med smultronställen i hela Skåne.

BÄSTA TID FÖR FOTOGRAFERING
Väljer ni att vara ute och det är en solig dag så är det som bäst ljus 1-2 timmar efter soluppgång eller innan solnedgång. Är det en molnig dag så är det som bäst ljus mitt på dagen. Vid en studiofotografering så spelar inte tiden någon roll för ljusets skull.
EFTER FOTOGRAFERINGEN
Ca 1-2 veckor efter fotograferingen är ni välkomna till studion för ert beställningsmöte med bildvisning. Då har jag valt ut och redigerat de bästa bilderna som ni får se och även titta och känna på olika produkter. Jag hjälper er med ert urval och guidar er till vad som passar bäst för just er. I sortimentet finns olika typer av album/fotoböcker, tavlor, ramar, fine-art printar m.m.

LEVERANSTID
Hur lång tid det tar att få er beställning beror såklart på vad ni beställer. Digitala bilder går ofta på ett par dagar medans fysiska produkter brukar ta 2-3 veckor.
VAD HÄNDER VID DÅLIGT VÄDER?
Har ni bokat en utomhusfotografering och det är dåligt väder på fotodagen så erbjuder jag en ny tid till er. Dock så är det inte tvunget med strålande sol, snarare tvärtom. Ofta är det bättre med lite molnigt väder för finare ljus.

VAD HÄNDER UNDER FOTOGRAFERINGEN?
Självklart tar jag hänsyn till era önskemål. Vill ni ha väldigt naturliga bilder så leker jag mycket med barnen och försöker få fram äkta uttryck hos dem. Vill ni ha lite mer klassiska bilder så jobbar jag på ett lite lugnare sätt, fortfarande på ett lekfullt sätt dock. Jag försöker alltid lära känna just ditt barn på dennes nivå och anpassar mig efter deras personlighet.

Vi går runt på vår fotoplats för att få olika miljöer eller byter bakgrund/rekvisita om det är i studio för att få fin variation i bilderna.

VAD KOSTAR DET?
Du kan läsa mer om fotograferingskostnaden och vad som ingår i den här lite lägre ner på sidan. Produkter och digitala bilder köpes sedan separat under ert beställningsmöte. Vad detta kostar beror såklart på vad ni beställer. Från-priser står också lite längre ner här på sidan.

VAD KOSTAR EN FAMILJE- ELLER SYSKONFOTOGRAFERING?
Det är samma pris oavsett hur många ni är. Fotograferingen är upp till 1,5 timme och är ni flera så blandar vi mellan bilder på barnen var för sig, syskonbilder och familjebilder om ni önskar det.

Sagt om Lotta

"Är helnöjd med de underbara bilderna av mig och barnen tagna på stranden. Barnen tyckte det var fantastiskt roligt.
Bilderna lyser av glädje.Jag skulle vilja beställa varenda en o tapetsera hela huset med dina kort!"

- Marie

Priser – barn och familj

Fotografering

- Fotografering ca 1 timme (i studio eller utomhus)
- Bildvisning med personlig service
- Bildspel med musik (se exempel här)

900 kr

Vid fotografering "on-location" tillkommer körersättning med 40 kr/mil T/R Kattarp.
Är fotograferingen på en helgdag eller efter kl. 17 på vardagar som tillkommer 500 kr.

Produkter köpes separat. 

Bokningsförfrågan

Skicka!