Barnfotografering med äkta känslor

En barnfotografering ska vara en rolig och lekfull upplevelse. Hos Fotograf Lotta Johansson ligger fokus på att få fram äkta känslor hos barnen.
Vi leker och busar under fotograferingen vilket leder till naturliga och avslappnade foton. 

Sagt om Lotta

"En väldigt duktig fotograf, proffsig, trevligt bemötande
och väldigt bra hand med småbarn.
Vi är så nöjda med bilderna på vår lilla dotter, superfina.
Kan varmt rekommendera Lotta."

- Jennie & Melvin

Om Lotta

Optimistisk som få och ser något positivt i allt. Uppväxt i Ängelholm i Skåne men bor numera i Helsingborg. Har jobbat som fotograf sedan augusti 2011 och har hundratals barn- och familjefotograferingar i bagaget.

När jag fotar barn får jag ofta nypa mig i armen och påminna mig själv om att det faktiskt är mitt jobb, det är ett privilegium. Jag älskar barns sätt att vara naturliga och precis som de är. Visst kan det vara en utmaning att fota barn som kanske inte alltid gör som man vill, men visst är det väl det som är charmen med barn, man vet aldrig riktigt vad som väntar.

Jag brinner för avslappnade barnfoton som känns genuina och naturliga - bilder som skapar minnen för livet. För mig är det viktigt att få både er vuxna och barnen att slappna av framför kameran och försöker att nå fram dit genom glädje och bus under fotograferingen.

Jag kommer att passa er extra bra om:

- Ni vill ha naturliga ögonblicksbilder som fångar ditt barn precis som han eller hon är

- Ni gillar genuina bilder där skratt varvas med allvarligare uttryck

- Ni vill ha en glad och tillmötesgående fotograf som är ytterst lyhörd för era önskemål innan och under fotograferingen

Se tidigare fotograferingar

Sagt om Lotta

"Grymt duktig och vilket tålamod med barn ser fram emot våra nytagna bilder på vårt nya lilla tillskott i familjen ."

- Martina

Boka

Längst ner på denna sidan fyller du i en bokningsförfrågan. Jag svarar dig oftast inom 24 timmar (på vardagar) med förslag på datum för en fotografering. Vi bestämmer om ni vill fotas inne i studio eller utomhus och bestämmer i sådana fall plats. Du får sedan en checklista med saker som kan vara bra att tänka på inför din fotografering. 

Efter fotograferingen

Ca 1-2 veckor efter er fotografering så är ni välkomna på en bildvisningsmöte i studion i Kattarp, Helsingborg. Då får ni se ett vackert bildspel som jag har skapat av era bilder och ni har möjlighet att lägga er beställning. Ni får titta och känna på olika produkter och jag guidar er för att hitta vad som passar just ert hem bäst. 

Information barnfotografering

Är ni intresserade av att boka in en barnfotografering? Vad roligt!

Första steget är att ta kontakt med mig. Antingen i formuläret lite längre ner på denna sida eller skriv ett mail till mig på lotta@studiokontrast.se.

Fundera över när det passar bäst med fotografering. Vardag eller helg? Förmiddag eller eftermiddag? Utifrån detta så kommer vi fram till en dag och tid som passar.

Under högsäsong (april-juni samt aug-nov) är väntetid för fotografering runt 2-3 veckor. Under lågsäsong går det oftast att få en tid inom 1 vecka (beroende på hur flexibla ni är såklart).
Försök att undvika kläder med starka färger. Ljusa pastell- och naturfärger funkar bättre då de inte tar fokus från er eller era barn.
Undvik också kläder med stora tryck och mönster, det blir ofta inte så bra vid en eventuell förstoring. Tänk också på att välja strumpor som inte "sticker iväg" i färg. Ta gärna med ett par ombyten av kläder, både för variationen men även om det skulle hända någon "olycka".

Det finns ett mindre utbud av kläder och accessoarer till utlåning i studion. Se vad som finns här.
Plats

Först får ni fundera över om ni vill att fotograferingen ska vara inne i studio eller utomhus.

Väljer ni att vara inomhus så kommer ni till min studio i Kattarp (mellan Ängelholm och Helsingborg). Där finns möjlighet till olika bakgrunder och rekvisita för att skapa bilder som passar just er.

Vill ni vara utomhus så finns massor av platser att välja på. Självklart ska ni fotas på en plats som känns mest "ni". Är det stranden eller skogen? Eller kanske en äng eller vackert fält? Eller någon annan fundering? Jag hjälper er gärna och har ett gäng med smultronställen i hela Skåne.

Bästa tid för fotografering

Väljer ni att vara ute och det är en solig dag så är det som bäst ljus 1-2 timmar efter soluppgång eller innan solnedgång. Är det en molnig dag så är det som bäst ljus mitt på dagen. Vid en studiofotografering så spelar inte tiden någon roll för ljusets skull.
Ca 1-2 veckor efter er fotografering så kommer ni på en bokad bildvisning i studion. Här får ni nu se era bilder och få möjlighet att kika på olika produkter. Jag hjälper er med ert urval och guidar er till vad som passar bäst för just er. I sortimentet finns olika typer av album/fotoböcker, tavlor, ramar, fine-art printar m.m.

Leveranstid av produkter ligger vanligtvis på 2-4 veckor från bildvisningstillfället.

Sagt om Lotta

"Är helnöjd med de underbara bilderna av mig och barnen tagna på stranden. Barnen tyckte det var fantastiskt roligt.
Bilderna lyser av glädje.Jag skulle vilja beställa varenda en o tapetsera hela huset med dina kort!"

- Marie

Priser – barn och familj

Fotografering

- Fotografering ca 1 timme (i studio eller utomhus)
- Bildvisning med personlig service
- Bildspel med musik (se exempel här)

900 kr

Vid fotografering "on-location" tillkommer körersättning med 40 kr/mil T/R Kattarp.
Är fotograferingen på en helgdag eller efter kl. 17 på vardagar som tillkommer 500 kr.

Produkter köpes separat. 
Fine-art printar fr. X kr
Fotoblock fr. X kr
Album fr. X kr
Digitala bilder fr. X kr

Bokningsförfrågan

Skicka!