Om Lotta

Fotografen bakom kameran

Lotta som människa

Optimistisk som få, ser något positivt i allt. Som liten drömde jag om att bli rik och berömd men de drömmarna har suddats ut med tiden. Nu känner jag mig ödmjuk inför livet och uppskattar, hur klyschigt det än låter, de små sakerna. Nära och kära är extremt viktiga, ett litet gäng som jag gärna spenderar så mycket tid som möjligt med. Jag hade en idyllisk uppväxt med en kärleksfull familj i Ängelholm. En stad som jag i tonåren svor på att jag aldrig skulle flytta ifrån men ödet ville annorlunda och nu bor och jobbar jag i Kattarps gamla församlingshem (så jag är inte så långt “hemifrån”).  Här stormtrivs jag och det känns som att jag har hittat min plats på jorden.

Lotta som fotograf

Min bildstil är bilder som återspeglar kärlek, på riktigt. Hos mig handlar det inte om uppstyltade stela porträtt med kroppen i konstiga positioner, utan om äkta känslor med värme. Med hundratals barnfotograferingar och ett 50-tal bröllop i bagaget så har jag en hel del trix för att få både er och era barn att slappna av på bild. Jag vill locka fram härliga asgarv eller fundersamma blickar från dina barn. Du vet den blicken som återspeglar precis vem han eller hon är. Vid utomhusfotograferingar så är bilderna ofta ljusa och färgstarka och i studion blir det oftare lite mer pastelliga och naturliga toner. Jag har även en förkärlek för svart-vita bilder med hög kontrast, på rätt bild kan det bli fantastiskt.

Om företaget

Företaget Fotograf Lotta Johansson startade i augusti 2011 och sedan dess har jag även jobbat heltid som fotograf. Efter att har provat flera olika genres inom porträttfotografering ligger nu inriktiningen nästan uteslutande på bröllop och barn/familj. I bagaget finns ca 50 bröllop och hundratals barnfotograferingar.

5 snabba om Lotta

– Varje vecka häller jag i mig ca 5-6 liter mjölk i hopp om att bli stark (fast egentligen för att jag tycker att det är jättegott!)
– Jag älskar att få presenter. Dock så spelar innehållet inte så stor roll som att du har tagit dig tid att välja något speciellt till mig
– Jag är en hopplös romantiker, en riktig kärleksnörd faktiskt. Livslång kärlek tror jag starkt på.
– Varken godis eller choklad är någon favorit, men chips är antagligen gudarnas gåva till mig.
– Jag älskar att resa, Thailand är en favorit och Island står näst på tur på önskelistan.

Kontakta mig

Skicka!