Du visar för närvarande 8 gratis mallar till Baby Shower – på svenska

8 gratis mallar till Baby Shower – på svenska

Baby Shower, eller bebishippa som det ibland kallas i Sverige, är ett sätt att fira en bebis ankomst. Det har egentligen anor från långt tillbaka när kvinnliga familj och vänner träffades och där huvudsyftet var att de mer erfarna mammorna skulle dela med sig av tips till hon som snart skulle bli mamma.

Nuförtiden är det en mer lättsam tillställning där ofta både män och kvinnor är välkomna. Antingen anordnas det av blivande föräldrarna själva eller så är det en överraskningsfest som vännerna/familjen har fixat.

Vad gör man på en baby shower ?

Fikar såklart…haha! Men varför inte ha lite roliga lekar också. Här nere kan du gratis ladda hem mallar (på svenska) att skriva ut på en helt vanlig skrivare, bra va?

Jag vågar nästan lova att detta höjer stämningen och blir ett roligt inslag på festen. 8 olika lekar och du väljer såklart själv vilka som passar bäst för din fest.

 

När ska man ha baby shower?

Det enkla svaret är såklart att man kan ha sin babyshower när man vill men vanligast är att det är långt gånget i graviditeten och ca 1-2 månader kvar till BF.

…och presenterna då?

Ja, elefanten i rummet men vad fasen – bebishippan ÄR med stort fokus på presenter. Det bör vara presenter som har med den kommande bebisen att göra men kan även vara något extra fint till mamman och pappan.
En present som blivit mer regel än undantag på en hippa är ju blöjtårtan (googla på ”blöjtårta DIY” så hittar du guider på hur du ska göra).

Men alla typer av presenter såsom amningskuddar, bebiskläder, nappar, badbaljor, våtservetter o.s.v. är vanliga gåvor.

Samtidigt vill jag varmt rekommendera att ge bort ett presentkort på en fotografering. Något som garanterat blir uppskattat och som resulterar i bilder som föräldrarna kommer glödjas över hela livet.

/Fotograf Lotta Johansson
Barnfotograf i Helsingborg, Skåne