menuclose

Sommarfotografering med systrar på stranden

Det är underskattat att fota lite äldre barn tycker jag, vilket är synd. Ofta så blir det mycket fotografering första 2-3 åren men sen glöms det bort lite grann. Jag älskar att fota barn mellan 5-10 år. Det är rejält annorlunda från att fota en 1-åring.

Dessa 2 systrarna var på hemma-besök från Schweiz där de bor till vardags, hur coolt?! Eller ja, ”hemma” är ju inte Sverige egentligen men mamma har rötter i Ängelholm. Fotograferingen är från Sibirien i just Ängelholm. En perfekt plats för barnfotografering, och även andra typer av fotograferingar såklart.

När det är såhär lite äldre barn så brukar jag leka olika lekar samtidigt som jag fotograferar för att få fram naturliga och ”riktiga” uttryck hos dem. På stranden fick de t.ex. springa/hoppa/krypa på olika sätt. T.ex. hoppa på ett ben, spring baklänges, gå som en elefant o.s.v.
En annan favorit-lek är kroppsdel-mot-kroppsdel. Jag säger t.ex. mage och då ska barnens magar röra varandra. Även fast barnen oftast tycker det är roligast med typ rumpa-mot-rumpa så brukar det bli som allra finast bilder när det är näsa-mot-näsa, ett sätt att få riktigt fina syskonbilder samtidigt som barnen ser det som en kul lekstund.

/Fotograf Lotta Johansson
Barnfotograf – Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Skåne

Om Lotta

Specialiserad barnfotograf, uppvuxen i Ängelholm men bor numera i Kattarp. Jobbat heltid sedan 2011 och har tusentals fotograferingar i bagaget.
Erbjuder studiofoto eller utomhusfoto, alltid med fokus på lekfullhet och en rolig upplevelse.

Instagram

Kategorier

Letar du efter något?

Kontakt

Mail: lotta@studiokontrast.se
Telefon: 0768 - 300 239

Senaste från instagram

Adress

Telegatan 10, 25470 Kattarp
Öppet enligt överenskommelse