Du visar för närvarande 5 speciella sätt att minnas 1-årsdagen

5 speciella sätt att minnas 1-årsdagen

Wow, ditt barn fyller 1 år! Hur ska det firas? Antagligen blir det kalas med fina dekorationer och ballonger, kanske tårta för första gången? Ja må du leva-sång och paketer på sängen är väl också en klassiker.

Här kommer dock några andra tips på vad du kan göra på 1-årsdagen för att den ska bli lite extra speciell.

I detta inlägget finns också bilder från Julias 1-årsfotografering som avslutades med en Smash the Cake.

1. Plantera ett träd

Alltså, hur coolt är inte detta!? Följ både ditt barns utveckling och trädet som växer för varje år. En idé kan vara att ta en bild med ditt barn och hens träd varje år. Också ett perfekt tillfälle för din älskling att lära sig om naturen och miljön.
Personligen hade jag önskat mig ett fruktträd, kanske äpple eller körsbär, vad väljer du?

2. Gör ett lapptäcke

Detta är ett jättebra sätt att bevara saker som din 1-åring har haft under första året. Samla ihop kläder, lakan, filtar o.s.v. Klipp ut dessa i fyrkanter och sy ihop till ett täcke (sök på typ ”göra eget lapptäcke” eller liknande så hittar du guider). Inte alls så svårt som det kanske verkar och blir ett riktigt fint minne.

3. Gör ett kollage med bilder

Samla ihop dina favoritbilder från första året (okej, var förbered för en emotionell känslostorm när du tittar på bilderna på din nyfödda bebis). Sätt ihop dessa till ett kollage och framkalla som 1 tavla eller framkalla små separata bilder och rama in eller häng upp. Kanske en tavelvägg skulle vara en bra idé?

4. Hand- eller fotavtryck i gips

Detta kanske du redan gjort när ditt barn var mindre? Oavsett vad så är det ett superfint minne av de små 1-årsfötterna. Färdiga paket med gips och instruktioner finns att köpa i hobbybutik eller ibland leksaksbutiker. Självklart går det också bra att göra ett avtryck i färg. T.ex. vatten- eller fingerfärg funkar utmärkt.

5. Gör en tidskapsel

Samla ihop saker som representerar ditt barns första år. Det kan vara ett foto av ert hus, en bit av favvisfilten, den bästa nappen, ett klädesplagg eller liknande. Lägg alltihopa i en låda för att lämna över på t.ex. 18-årsdagen.

6. EXTRA! Smash the Cake-fotografering

Att boka in en 1-årsfotografering är något som du garanterat inte kommer ångra. Det är en fantastisk ålder att fotografera med så mycket personlighet. Lite extra speciellt blir det om du avslutar med en s.k. smash the cake. Läs mer om denna typ av fotografering genom att KLICKA HÄR…

/Fotograf Lotta Johansson
Barnfotograf i Skåne, Ängelholm/Helsingborg