menuclose

Donut grow up – variant på Smash the Cake fotografering

Känner du till konceptet Smash the Cake? I korta drag handlar det om en fotografering för att uppmärksamma 1-årsdagen. Under fotograferingen får din 1-åring en tårta att undersöka, smaka på och ”smasha”. Idéen kommer från början från USA och har funnits i Sverige i ca 10 år.

I USA är det mer regel än undantag att göra en 1-årsfotografering med Smash the Cake. Intresset när det kom till Sverige var rättså svalt men det växer i raketfart och nu är det många som bokar in en sådan fotografering.

Bilderna blir väldigt naturliga och avslappnade, med äkta uttryck – långt ifrån stela fotoleenden…haha.

Donuts istället för tårta?!

De allra flesta barn tycker det är roligt att få en tårta att gå loss på, men inte alla och efter en sådan fotografering för ett tag sedan så började jag fundera på vad man kunde göra istället. Då dök idéen upp med att använda munkar, eller donuts, istället. Lätt för barnet att hålla i, milda smaker och estetiskt väldigt fina.

Alltid ”vanliga” bilder också

Hos mig så börjar alltid fotograferingen med att ta vanliga 1-årsbilder (som de som syns här ovan). Det finns möjlighet till ett par olika ombyten och/eller bakgrunder om ni vill. I studion i Kattarp utanför Helsingborg finns dessutom massor av fin rekvisita att använda sig av.

Fotograferingen avslutas med en cakesmash, eller donutsmash om ni väljer det, och barnet får nu busa/kladda.

…och såhär ser det ut bakom kulisserna

Vill du också boka en 1-årsfotografering?

I samband med din bokningsförfrågan så får du all nödvändig info och vi löser eventuella frågetecken. Du får också komma med önskemål om du vill ha något speciellt tema, färger eller om det är några bilder som är extra viktiga för dig att få till.

/Fotograf Lotta Johansson, Barnfotograf i Helsingborg, Skåne

Om Lotta

Specialiserad barnfotograf, uppvuxen i Ängelholm men bor numera i Kattarp. Jobbat heltid sedan 2011 och har tusentals fotograferingar i bagaget.
Erbjuder studiofoto eller utomhusfoto, alltid med fokus på lekfullhet och en rolig upplevelse.

Instagram

Kategorier

Letar du efter något?

Kontakt

Mail: lotta@studiokontrast.se
Telefon: 0768 - 300 239

Senaste från instagram

Adress

Telegatan 10, 25470 Kattarp
Öppet enligt överenskommelse