Du visar för närvarande Donut grow up – variant på Smash the Cake fotografering

Donut grow up – variant på Smash the Cake fotografering

Känner du till konceptet Smash the Cake? I korta drag handlar det om en fotografering för att uppmärksamma 1-årsdagen. Under fotograferingen får din 1-åring en tårta att undersöka, smaka på och ”smasha”. Idéen kommer från början från USA och har funnits i Sverige i ca 10 år.

I USA är det mer regel än undantag att göra en 1-årsfotografering med Smash the Cake. Intresset när det kom till Sverige var rättså svalt men det växer i raketfart och nu är det många som bokar in en sådan fotografering.

Bilderna blir väldigt naturliga och avslappnade, med äkta uttryck – långt ifrån stela fotoleenden…haha.

Donuts istället för tårta?!

De allra flesta barn tycker det är roligt att få en tårta att gå loss på, men inte alla och efter en sådan fotografering för ett tag sedan så började jag fundera på vad man kunde göra istället. Då dök idéen upp med att använda munkar, eller donuts, istället. Lätt för barnet att hålla i, milda smaker och estetiskt väldigt fina.

Alltid ”vanliga” 1-årsfoton också

Hos mig så börjar alltid fotograferingen med att ta vanliga 1-årsbilder (som de som syns här ovan). Det finns möjlighet till ett par olika ombyten och/eller bakgrunder om ni vill. I studion i Kattarp utanför Helsingborg finns dessutom massor av fin rekvisita att använda sig av.

Fotograferingen avslutas med en cakesmash, eller donutsmash om ni väljer det, och barnet får nu busa/kladda.

…och såhär ser det ut bakom kulisserna

 
/Fotograf Lotta Johansson
Barnfotograf i Skåne – Helsingborg, Ängelholm